alt

16. TKG programına Afganistan'dan katılan HASHİM BAYQARA'nın  (soldan 4.) sahibi olduğu Kabul Green Expo fuar şirketi  tarafından Türk ve Afgan ticari malların tanıtımı ve satışı için  1 Eylül 2016 Perşembe günü  başkent Kabil'de  düzenlenen  genel ticaret fuarı törenle açıldı.

Afganistanın Başkent'i Kabil'de gerçekleşen  International Sales Fair açılışına  Afganistan Ticaret Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Ticaret ve Sanayı Odası, Afganistan Ticaret ve Sanayı Birliği,  Afganistan Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ve ticaret müşavirleri katıldı.

Fuara Türkiye ve Afganistan'dan gıda, giyim, ev eşyaları, elektronik ve mobilya sektöründe faaliyet göstere  45 firma katılarak,  ürünlerini sergiledi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İzmir,  Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan MOHAMMAD HASHİM  BAYQARA, fuarcılık sektöründe Kabul Green Expo adlı  şirketi ile faaliyet gösteren ve lojistik hizmetleri ve inşaat malzemeleri ticareti yapan şirket sahibidir. 

Turkish Mall adı altında faaliyet gösteren ve sadece Türk malı inşaat malzemelerinin pazarlandığı bir tanıtım galerisi/mağaza işletmektedir. Aydın Afganistan Kültür Derneği üyesidir. 

alt

16. TKG programına Afganistan'dan katılan HASHİM BAYQARA (sağ başta) İstanbul'da düzenlenen  fuarları ziyaret etmek isteyen  işadamları için heyetler  düzenlemektedir.    

Türkiye ile Afganistan arasındaki ticaretin artması yönündeki çabaları ve katkıları nedeniyle Ankara Ekonomi Kulubüüyesi olan  arkadaşımız HASHİM BAYQARA'ya  teşekkür ederiz.