alt

6. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Tacikistan'dan katılan SOBİR GAFUROV  Eylül ayının ilk günlerinde  başlayan uzun gezi programı kapsamında; Avrupa'da Paris, Almanya'da Düseldorf,  Hollanda'da Amsterdam şehirlerini ziyaret ettikten sonra İstanbul'da gıda fuarına katıldı ve iş ortakları ile toplantılar yaptı.

Eylül ayının son günlerinde  Antalya'da kısa bir tatil yaptıktan sonra İzmir'e giden SOBİR GAFUROV   çevredeki tarihi ve tursitik yerleri ziyaret etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. TKG programına  Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den katılan  SOBİR GAFUROV  Elit Çikolata markasının genel bayiliğini yapmaktadır. Ayrıca Duşanbe'de iki adet  kafe işletmektedir.

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Özbekistan'dan katılan ALISHER KASIMOV (sağda)  Rusya'nın başlenti Moskova'da  4-7 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Agroslaon 2016 Moskova  Fuarını  ( Uzmanlaşmış Tarım Makineleri Sergisi)  ziyaret ederek, danışmanı olduğu şirketler adına son teknoloji ile üretilen tarım  makineleri hakkında bilgi aldı ve yeni bağlantılar yaptı.

Tarım, ormancılık, bahçecilik, bağcılık, balıkçılık ve hayvancılık sektörlerini ilgilendiren ve sadece profesyonel ziyaretöilere  açık olan fuarda tarım uygulamaları, tarım makineleri, tarımsal teknoloji ana başlıklarındaki son yenilikler  sergilenmektedir.

Agrosalon Moskova 2016 Fuarının Almanya temsilcisi IFW Expo'nın  web sayfasında yayınlanan ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Agrosalon Moskova 2016 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

10. TKG programı üyesi ALISHER KASIMOV, yatırım ve teknloji  konularında  danışmanlık ve dış ticaret alanlarında hizmet veren şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır.

Moskova Tarım Makineleri Fuarına ait  farklı fotoğraflara ALİSHER KASIMOV'un facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

11. TKG programına Kosova'dan katılan BARIŞ MACUN (ortada) 1-4 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul'da CNR Fuar Merkezinde düzenlenen WorldFood İstanbu 2016 - 24 .Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nı  ziyaret ederek, gıda üreteicisi şirketlerin yetkilileri ile görüştü. 

Türkiye Odalar ve  Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler ptogramına Kosova'nın Prizren şehrinden katılan  BARIŞ MACUN gıda sektöründe çalışan, marmelat, turşu, ketçap, konserve  üretimi yapan  aile şirketinde yöneticidir. Şirket, halen Türkiye'den  TEMA, Hayat Kimya, Şölen Gıda, Kozmo Kimya, PEREJA ve Taha Kozmetik firmaları ile çalışmaktadırlar.  Prizren Türk Esnaf Derneği üyesidir.

2016 WorldFood Istanbul – 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi CNR EXPO Yeşilköy’de 1-4 Eylül 2016 tarihlerinde 1000’den fazla markanın katılımıyla  ve TGDF Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu desteği ile  gerçekleştirildi.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Bu fuar;  Süt, Et, Şekerleme, Konserve, Çay Ve Kahve, Organik, Deniz Ürünleri, Dondurulmuş ve Hazır Gıda, Gıda Katkı Maddeleri, İçecekler, Yağlar, Bakliyat, Baharat, İçecekler, Doğal Ürünler ve Kuru Yemiş üreticilerini sektörde faaliyet gösteren şirketlerle buluşturmaktadır. 

WorldFood Istanbul 2016 sektör temsilcilerine yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla düzenlenen "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı", T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 48 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Yurtdışı Alım Heyetleri Programı kapsamında; Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brezilya Bulgaristan, Cezayir, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Endonezya,  Fas, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak,  İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç,  İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Pakistan, Portekiz, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Ukrayna,Umman, Ürdün ve Yunanistan’dan gelen heyetlerlerle yapılan ikili iş görüşmeleri, sektörün büyümesine katkı ve ihracatın artmasına ivme sağlaması hedeflenmiştir.

WorldFood 2016 Fuarı ile ilgili ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

13. TKG programına Ukrayna'nın başkenti  Kiev'den katılan  KARİNA TOLSTYAKOVA (sağdan 2.)  Nisan ayında İzmir'de düzenlen bir  toplantıda Ukrayna firması için çevirmenlik yaptı. 

KARİNA TOLSTYAKOVA programdan sonra Marmara Üniversitesinde yüksek lisans yapmış ve 2016 Ağustos ayının ilk haftasında  okul arkadaşı ile evlenerek İstanbul'a yerleşmiştir.  Halen Rus ve Ukrayna şirketlerinin Türkiye ile ticari ilişkilerinde çevirmenlik ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 

Sanayi sektörü temsilcileri ile tanıtım toplantıları yapan,  Ukraynalı firmaların iş görüşmelerinde çevirmen olarak görev yapan 13. TKG üyesi  KARİNA TOLSTYAKOVA büyük bir dikkatle  çeviri yaparak;  makine parçlarının teknik özellikleri, kullanım ayrıntıları ve fiyatlandırılması konusundaki bilgilerin taraflarca doğru anlaşılması için özen göstermiştir. 

alt

14. TKG programına  Tacikistan'dan katılan RAHİM İBRAGİMOV (solda) 17-20 Nisan 2016 tarihlerinde Çin'in Şanghay kentinde National Exhibition and Convention Center (NECC)  Fuar Merkezinde düzenlenen  75. CMEF Medikal Fuarı'na katılarak, yararlı bağlantılar yaptı.

CMEF medikal sektörünün en önemli fuarlarından biridir. Dünyanın ikinci en büyük ve en zengin medikal  ekpmanlar fuarıdır.1979 yılından buyana yılda iki kez ilkbahar ve sonbaharda düzenlenmektedir.

CMEF İlbahar 2016 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu inkten ulaşmak mümkündür. 

CMEF  Çin Uluslararası Tıbbı Ekipmanlar Fuarında;  Medikal, tıbbi elektronik cihazlar, operasyon ve ilk yardım araçları, laboratuvar ve klinik araçları, medikal optik sistemleri, hastane ekipmanları, teşhis ve tedavi üniteleri, mekanik iyileştirme ve terapi teknolojisi, üniforma ve hastane gereçleri sektörlerindeki en son ürünler medikal ticareti yaan profesyonel alıcıların beğenisine sunulmaktadır.

76. CMEF Sonbahar 2016 Fuarı 29 Ekim-1 Kasım 2016 tarihleri arasında Şanghay'da Shenzhen Convention & Exhibition Center (SZCEC) Fuar merkezinde düzenlenecektir. 

CMEF Sonbahar fuarına ilişkin bilgilere bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür. 

CMEF Medikal Fuarı hakkında genel  bilgilere bu linkten ulaşılmakadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahsiar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tacikstan'ın başkenti Duşanbe'den katılan  RAHIM İBRAGİMOV  hastane ve laboratuvarlar için tıbbi cihaz ve malzeme temin eden şirket sahibidir. ASOT üyesidir. 

14. TKG üyesi RAHİM İBRAGİMOV'un Şanghay fuar izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

17. TKG üyesi JAHANGİR SHEFİZADE  (solda)  27-28  Ağustos 2016 tarihinde Qabala  şehrinde düzenlenen Reçel festivalinde  marka tanıtım ve pazarlama  yöneticisi olduğu Savalan marka şaraplarının tanıtımını  yaptı.

4. Uluslarrası Reçel Festivali  hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Azerbaycan Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından desteklenen 4. Reçel Festivaline  Azerbaycanlı üreticilerin yan sıra 10 ülkeden  de üretici firmalar katılarak reçel, marmelat ve meyve aromalı içeçcek ürünlerini sergiledi. Bu fuar  konuklarına renkli ve lezzetli tadımlar sunan ortamı ile ziyaretçişerin ilgisini çekti. du. 

4. Uluslararası Qabala Reçel Festivali ile ilgiil bilgilere bu linkten de ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Azerbaycan'dan katılan  JAHANGIR SHAFIZADA, tarımsal üretim, gıda sanayi, üzüm ve şarap üretimi sektöründe faaliyet gösteren Aspi Winery adlı aile şirketinde yöneticidir. Amerika-Azerbaycan Ticaret Odası üyesidir. 

alt

Özbekistan'dan 18. TKG üyesi MANSUR RAHİMOV  Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da 30 Mayıs-4 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen  CTT  17. Uluslararası İnşaat Ekipmanlar ve Teknolojileri Fuarı'na katılarak, inşaat makinelerini inceledi ve yeni bağlantılar kurdu.  

Croscus Expo Fuar Merkezinde  açılan  17. CTT  Fuarına ait bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

17. Uluslararası İnşaat Makine, Ekipman ve Teknolojileri İhtisas Fuarında sergilenen en son teknoloji ürünü olan Yol yapım makine ve ekipmanları; Yol tamir ve bakım makinaları; Özel inşaat makineleri;  Delme ekipmanları; Şahmerdan (kazık çakma) ekipmanları; Çukur ve yer altı çalışma ekipman, pompaları Bina yapımı ve yapı iskelesi; İnşaat kalıpları; Betonla ilgili ekipman ve makineler; Kompresörler, hidrolik ve pnömatik aletler; Jeneratörler, Elektrik güç istasyonları ve Elektrik motorları; Yıkım ve göçertme için ekipman ve sistemler; Ölçüm ve laboratuar makineleri,diagnostik ekipmanlar, jeodezik ekipman ve enstrumanlar; İnşaat malzemelerinin üretimi ve depolanması ile ilgili ekipmanlar; İnşaat yıkıntıları, döküntüleri ve atıklarla ilgili işlem ekipmanları. Malzeme, makine ve mekanizma taşıma makineleri; İnşaat ve tamirat, tadilat malzeme ve ekipmanları; Makine, ekipman ve mekanizmalar için yedek parça ve aksamlar; Lastikler; Yağlar, antifirizler, hidrolikler; İnşaat makine ve ekipmanı kiralama veya leasing; Maden makineleri, Orman, ağaç ve kereste işleri ile ilgili makineler Depolarda, stoklamada kullanılan makineler bölge ülkelerinden çok sayıda  ziyaretçi çekmiştir.

TOBB tarafından 30 Nisan -12 Mayıs 2015 tarihlerinder Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girşiimciler programına Özbekistan'dan katılan MANSUR RAHİMOV modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

alt

18. TKG programına Batı Trakya'nın Gümülcine şehrinden katılan GÜNER MUSTAFA,  üst katındaki  360 derece hareketli platformunda kafe bulunan Selanik şehir kulesinin de bulunduğu alanda kurulmuş olan  Fuar ve Kongre Merkzezinde düzenlenen  81. Selanik Fuarını ziyaret ederek, başta THY standı olmak üzere fuara katılan Türk firmalarının temsilcileri ile görüştü.

Eşi ve oğlu ile birlikte gititği Selanik'te MUSTAFA KEMAL ATATÜRK''ün doğduğu evi ziyaret eden GÜNER MUSTAFA, T.C.Selanik Başkonsolosu ORHAN  YALMAN OKAN'ı da ziyaret ederek bayramlaştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Gümülcine'den katılan  GÜNER MUSTAFA madeni yağ sektöründe Petrol Ofisinin Yunanistan genel dağıtımcısıdır. Ayrıca odun sobaları, pelet sobalar ve elektrikli ısıtıcılar ithal ederek Yunanistan genelinde dağıtan şirket sahibidir. Gümülcine Ticaret Odası üyesidir. 

T.C. Atina Büyükelçiliği ve Selanik Başkonsolosluğu desteğiyle Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası tarafından 81. Selanik Uluslararası Fuarı’nda kurulan pavyonun açılış töreni 11 Eylül 2016 Pazar günü gerçekleştirilmiştir.

Açılış töreninde, Başkonsolos Orhan Yalman Okan ile birlikte Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, TIF-HELEXPO Başkanı Anastasios Tzikas, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis, Başkonsolosluğumuz Ticaret Ataşesi Serkan Buralı ve THY Selanik Müdürü Utku Yazan da hazır bulunmuşlardır.

 Selanik Başkonsolosluğu'nun  faceboak sayfasında yayınlanan fuar açılış töreni fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Yunanistan'ın en önemli ticaret fuarı olan 81. Uluslararası Selanik Fuarı Selanik Gösteri Merkezi'nde 10-18 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. 

Eğlenceden turizme, gıdadan enerjiye birçok sektörden toplam bin onbeş şirketin yer aldığı fuara, ilk kez  Yunanistan'daki tüm ticaret ve sanayi odaları da katıldı.

Fuarda, 18 ülkeden şirketler stant açarken, onur konuğu ülke Rusya oldu. Yunan-Rus İş Forumu ile iki ülke arasındaki özellikle enerji konusunda ticaret ve yatırım fırsatları masaya yatırıldı.

Bursa TV sitesinde yayınlanan fuar haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Fuarda Türk şirketler için de bir salon ayrıldı. Türk Hava YollarıZiraat Bankası veKaradeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası başta olmak üzere birçok şirket fuarda yer aldı

Haberler com sitesinde yayınlanan 8. Selanik Fuarı hakkındaki habere ulaşamak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

Ege Denizi’nin iki yakası Selanik Enternasyonal Fuarı’nda buluştu. İzmir – Selanik arasında ticaret köprüsü kurulması için yürütülen çalışmalar meyvesini verdi. Ege İhracatçı Birlikleri bu yıl 10-18 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen Selanik Enternasyonal Fuarı’na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirdi.

Bu yıl 81. Kez düzenlenecek olan Selanik Enternasyonal Fuarı Yunanistan’ın en büyük ve prestijli Ticaret Fuarı konumunda. Fuarı her yıl ortalama 200 bin kişi ziyaret ediyor.

Yılda 26 milyon turist ağırlayan Yunanistan’a Türkiye'den 80 sektörde ihracat yapmanın mümkün olduğu  belirtilmektedir. Hedef iki ülke arasındaki dış ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak için çaba gösterilmesi gerekmektedir.

81. Selanik Fuarı ile ilgili  ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mükündür.