alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programına Ukrayna'dan katılan Ahıska Türkü KAMAL MAMEDOV  (sol başta), Irak'tan HIDAYAT BAKR QANBAR  (soldan 2.) ve Tacikistan'dan MAYSA KLİCHOVA (sağ başta) şirketlerini yönetmek üzere İstanbul'u merkez üs olarak seçti. 

31 Ağustos 2016 Çarşamba günü Mall of istanbul'da buluşan ve piyasa koşullarını değerlendiren dönem arkadaşlarına hoş geldlniz diyor ve başarılar diliyoruz. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tacikistan'dan katılan MAYSA KLICHOVA ve eşi  başkent Duşanbe'de bulunan şirket merkezini Eylül ayı itibariyle İstanbul'a taşıyarak, işlerini İstanbul'dan yönetmeye karar verdi. 

MAYSA KLICHOVA havayolu şirketlerine, beş yıldızlı otellere malzeme ve hizmet sağlayan, restoran işleten, Türkiye’den gıda tekstil ürünleri ithal eden şirket  sahibidir  ve Tacikistan Amerikan Odası üyesidir.

19. TKG programına Ukrayna'dan  katılan KAMAL MAMEDOV  Ahıska Türküdür. İnşaat malzemeleri toptan ticareti yapmaktadır. Türkiye piyasasından satın aldığı beyaz çimento, alçı ve diğer inşaat malzemesinin Ukrayna pazarına dağıtımını yapmaktadır.  Eşi ve çocukları ile İstanbul'a yaşamakta, ailesini yazları Ukrayna'ay götürmekte ve  sık sık İstanbul-Türkiye arasında yolculuk yaparak işlerini yönetmektedir. 

19. TKG programı katılımcısı HIDAYAT BAKR QANBAR ortağı olduğu  Kerkük merkezli şirketin İstanbul şubesini yönetmektedir. Türkiye’den Irak’a her türlü mal ve malzeme ihracat yapan, farklı ülkelere uluslararası taşımacılık, kargo hizmeti veren, para transferi sektöründe faaliyet gösteren şirket ortağıdır. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.