alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişİmciler programına Bulgaristan'dan katılan  Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı  Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  (soldan 2.)  T.C. Sofya Büyükelçiliği ev sahipliğinde düzenlenen 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına oğlu ile birlikte katılarak destek verdi.   

alt

11. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Avukat  SEVİNÇKARAOĞLAN (Büyükelçinin sağında)  Türk kültürünü kormak ve geliştirmek için düzenlenen etkinliklerde gönüllü olarak görev üstlenmekte ve destek vermektedir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına ait farklı fotoğraflara  T.C. Sofya Büyükelçiliği'nin facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

11. TKG programı katılımcısı SEVİNÇ KARAOĞLAN 1 Haziran günü Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da kutlanan Çocuk Bayramı etkinliklerine de destek vererek, dernek üyesi arkadaşları ile birlikte düzenlenen şenlikte çocukların el becerilerini geliştirecek atölye çalışması gerçekleştirdi. 

Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı 11. TKG üyesi SEVİNÇ KARAOĞLAN  Radio Bulgaria mikrofonlarında  Çocuk Bayramıkapsamında dernek kolarak kurdukları atölyeyi şu sözlerle tanıttı. ""Bizim standımızda kağıttan hayvan figürleri yapılıyor. Aynı zamanda da yelpazeler de yapıyoruz. Buradaki ana fikir, çocukların önce resmini yapıp daha sonra kesip ve figürün farklı parçalarını yapıştırmak, diğer fikir ise hazır boyanmış kağıt parçalarının farklı bölümlerini bir araya getirmekten ibarettir. Bizler de yardımcı oluyoruz, fakat gördüğünüz gibi çocuklar makas, yapıştırıcı, farklı kağıtlarla çalışmayı öğreniyorlar. 

1 Haziran 2016  Çarşamba günü  kutlanan Çocuk Bayramı nedeniyle  Sofya`nın merkezinde bulunan “İvan Vazov” Halk Tiyatrosu önündeki park, her yıl olduğu gibi yüzlerce, binlerce çocuğu ağırladı. Şarkılar, resimler, danslar, spor etkinlikleri, satranç oyunları, zeka oyunları, skeçler, tiyatrolar, yarışmalar, ve bütün bunları süsleyen balonlar, çiçekler ve çocuklar bu yıl da”çiçek açtılar”. Onlarca rengarenk atölyeler, sanat köşeleri, spor alanları, sahneler, yetenek alanları, lezzet adaları, buraya akın eden yüzlerce binlerce çocuğu ağırlamakta zorlandı. 

Radio Bulgaria sitesinde yayınlanan habere ve neşeli fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.