alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı Avuat SEVİNÇ KARAOĞLAN (sağda) sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışmaktadır. 

alt

11. TKG üyesi SEVİNÇ KARAOĞLAN (ortada) Bulgaristan'da yaşayan Türk azınlığın kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi çalışmalarında görev üstlenmekte ve destek vermektedir.

alt

21 Şubat Uluslararası Anadil Günü'nü kutlamak amacılya Kültürel Etkileşim Derneği tarafından 21 Şubat 2016 tarihinde Sofya’da düzenlenen etkinliğe 11. TKG programı üyesi SEVİNÇ KARAOĞLAN'ın  (ortada) başkanı olduğu Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği  üyeleri  dedestek verdi ve  çocuklar için hazırladıkları hediyelerle katkıda bulundu.

21 Şubat Uluslararası Anadil kutlamalarına ilişkin ayrıntılı haberler ve  farklı fotoğraflara ulaşmak  için Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Dernği'nin facebook sayfasına ait bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.  

alt

11. TKG programına Bulgaristan'dan katılan  Türk ve Bulgar Kadınları  Derneği Başkanı Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  (sağda)  21 Şubat  Uluslararası Anadil Günü kutlamasında yaptığı konuşmada; "çocukların aydınlık ve mutlu bir geleceğe sahip olması için onlara bildiklerimizi aktarmamız gerektiğini, bu çerçevede anadilin önemli olduğunu" vurgulayarak, “annelerin önemli vazifelerinden birinin de kendi dilinin sevgi sözcüklerini evlatlarına öğretmek olduğunu” belirtti.

alt

21 Şubat Uluslararası Anadil Günü, Kültürel Etkileşim Derneği tarafından Sofya’da düzenlenen coşkulu bir etkinlikle kutlandı.

Sofya  Ramada Otel’de düzenlenen etkinlikte ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen grupların şiir, tiyatro, müzik ve halk dansları gösterileri büyük ilgi gördü.

Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği web sayfasında yayınlanan habere ve farklı fotoğraflara  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Facebookta yayınlanan özel haber ve fotoğraf albümüne bu linkten ulaşılmaktadır.