alt

11. TKG üyesi, Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı  Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  (sol başta)  T.C. Sofya Büyükelçiliği ev sahipliğinde, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada; “Sorunlarla baş edebilme konusunda kadınların görüş ve sağduyulu tavsiyelerine kulak veren erkekler daha çok olsaydı, çok daha mutlu bir dünyada yaşardık” dedi.

alt

T.C. Sofya Büyükelçiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resepsiyon düzenledi. Büyükelçilik konutunda yapılan toplantıya  ve kutlama davetine Bulgaristan’ın önde gelen kültür çevreleri temsilcileri ve yabancı diplomat eşleri katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliğine ait farklı  fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

11. TKG üyesi, Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Başkanı  Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN (solda)  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Büyükelçilik konutunda bir davet düzenleyen Büyükleçi SÜLEYMAN GÖÇKÇE'ye (sağda) özel olarak teşekkür etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği’nde, Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği tarafından yapılan düzenlemeyle, Türkiye ve Bulgaristan kadınlarının, Sofya’daki kadın Büyükelçilerin geniş katılımıyla kutlandı.

Etkinlikte, Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği tarafından yapılan sunumda, Derneğin sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar ve yardım faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi sunuldu.

Ajans Bulgaristan sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği İkinci Müsteşarı Beyza Peker yaptığı konuşmada, Bulgar Türk Kadınları Dostluk Derneği’nin Bulgaristan’da yıllardır sürdürdüğü faaliyetlerine Türkiye’nin önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Sofya’da yıllardır faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulübü’nün (IWC) düzenlediği kermeste Türkiye’nin en büyük satış hasılatını elde ettiğini belirten Peker, tüm gelirin ihtiyacı olan kişilere bağışlanacağını, Türk ve Bulgar kadınların buna katkı sağlamış olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

alt

Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği Gernel Sekreteri derneğin faaliyetleri hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. 

T.C. Sofya Büyükelçilği facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Seçkin eserlerden oluşan klasik müzik konseriyle devam eden 8 Mart Dünya Kadınlara günü kutlama programına  katılan konuklara 16 Mart’ta başlayacak Sofya Film Festivali’nde gösterilecek 4 Türk filmi için bilet hediye edildi.

alt

11. TKG programıkataılımcısıs Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  (sağ başta) 8 Mart 2015  tarihinde Dünya kadınlar Günü nedeniyle T.C. Sofya Büyükelçisi SÜLEYMANGÖKÇE (sağdan 2.) tarafından Büyükelçilik konutunda verilen davete de dernek üyesi arkadaşları ile birlikte katılmıştı.

8 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü  kutlamalarına ait farklı fotoğraflara ulaşmak için Türk ve Bulgar Kadınları Derneği web sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.