alt

14. TKG üyesi FATME YUNUZ (sağda)  16-20 Mayıs 2016 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenen "4. Uluslararası Türk Şöleni"ne katılan Bulgaristan heyetinde görev aldı.

Erzurum'da, Güneş Vakfınca düzenlenen 4. Uluslararası Türk Şöleni, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci VOLKAN BAKIR'ın da katıldığı 17 Mayıs 2016 Salı günü gerçekleşen "Bayrak Yürüyüşü" ile başladı.

Türk nüfusunun yaşadığı 18 ülkeden yaklaşık 300 bilim adamı, sanatçı, edebiyatçı ve sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şölenin açılışı, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Medresesi'ne kadar 18 ülkenin bayraklarıyla yapılan yürüyüşle gerçekleştirildi.

alt

14. TKG üyesi FATME YUNUZ (soldan 2.) Atatürk Üniversitesi Nene Hatun  Kültür Merkezinde yapılan Türk Şöleni açılış töreni sırasında AB Bakanı VOLKAN BAKIR (ortada) ile tanışma şansı buldu. 

KazakistanKerkükAzerbaycan, Kırım, AltayCumhuriyeti, Gürcistanİran, Türkmenistan, TataristanMacaristanBulgaristan ve Türk dünyasının değişik coğrafyalarından birçok bilim adamı, diplomat, sporcu, sanatçı ve müzisyenler katıldığı yürüyüşün ardından düzenlenen törende konuşmalar yapıldı.

Güneş Vakfı organziasyonunda  düzenlenen 4. Türk Şöleni programı kapsamında Yakutiye Medresesi içinde  resim sergisi açılışı yapıldı. Atatatürk Üniveristesi salonlarında iki  gün boyunca yedi farklı oturumda devam eden geniş kapsmalı bir sempozyum düzenlendi. Programın ikinci günüde, 18 Mayıs 2016 tarihinde akşam yemeğinden sonra Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafındna bir konser verildi. programın üçüncü günüde çevre gezisi yapıldu ve atlı spor oyunlaraı yarışmaları gerçekleştirildi.  

4. Uluslararası Türk Şöleninin kapsamlı programına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Pusula haber sitesinde yayınlanan 4.Türk Şöleni'ne ait fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

14. TKG üyesi FATME YUNUZ (sol başta) Türk Şöleninin açılış töreni sırasında AB Bakanı VOLKAN BAKIR (ortada) ile çekilen hatıra  fotoğrafın basında yer almasından memnun oldu. 

4.Uluslarası Türk Şöleni  facebook sayfasında yayınlanan fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katalan FATME YUNUZ  yatırım danışmanlığı sektöründe faaliyet göstermektedir. 

alt

14. TKG programı katılımcıs FATME YUNUZ (önde) ve Bulgaristan heyetidne yeralan arkadaşları Erzurum'da bulundukları sırasında program kapsamında  19 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen  çevre gezisinde Tortum Şelalesi'ni de ziyaret etti.