alt

12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA  aile üyeleri ile birlikte  6-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında  karayolu ile Türkiye'de 9 şehri ziyaret  ederek İran sınırına kadar ulaştı.

YULİYA KUCHMA ve ailesi dokuz günde 4324 km. yol yaparak,  dokuz farklı şehirdeki tarihi eserleri ve ilginç coğrafi bölgeleri görerek, farklı yiyeceklerin tadına bakarak çok renkli bir seyahat gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaştı.

Amasya, Doğubeyazıt, Kars, Ani, Van, Bingöl, Şanlıurfalıurfa, İskenderun, Hatay şehrilerindeki  tarihi camileri, kaleleri, sarayları, surları ve  diğer eserleri gören, göl  ve nehir kıyılarında dinlenen  YULİYA KUCHMA  Türkiye'nın doğusunu  yakından görmek , tanımak gibi çok eski bir rüyasını/dileğini gerçekleştirmiş olduğu için mutlu oldu.  

12. TKG üyesi YULİYA KUCHMA'nın Türkiye'nin doğusuna doğru gerçekleştrirdiği uzun ve renkli seyahatine ait fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

TOBB tarafından düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan YULİYA KUCHMA danışmanlık ve tercüme şirketi sahibidir.  Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşi ve çocukları ile birlikte Haziran 2011'den buyana İstanbul'da yaşamaktadır. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişmciler programına Almanya'dan katılan GÜLTEKİN DEMİR her yıl olduğu gibi bu yaz tatilinde de baba ocağı Tunceli ilini ziyaret ederek, çocuklarına çevreyi gezdirdi, ata yurdunu tanıttı.

GÜLTEKİN DEMİR'in 2016 Ağustosus aylarında gerçekleşen  Tunceli ve Datça ziyaretlerine ait farklı fotoğtaflara bu lnkten ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan  GÜLTEKİN DEMİR Sigorta Acenteliği, yatırım fonları ve tüketici kredisi, emlak kredisi vb konularda finansman ve yatırım danışmanlığı yapan bir firma sahibidir. Almanya Mannheim’de bulunan Rhein Neckar Türk İşverenler Derneği (TİD) eski Başkanıdır. Alman Türk Enstitüsü (DTI) ve Baktat Eğitim Köprüsü Derneği üyesidir. 

alt

13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA  (sağda) Nisan ayı ortalarında  güzel havaları değerlendirerek, dil kursundan arkadaşları ile birlikte karayolu ile gelerek, Edirne'yi ziyaret ederek, alışveriş yaptı ve Sofya'ya dönmeden önce  tarihi meydanda yediği ciğer kebabı beğendi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'ın başkenti  Sofya'dan katılan  KADRİYE ALİMANOVA ortakları ile birlikte  kurmuş olduğu Yabancı Dil Merkezinde  İngilizce Türkçe ve Bulgarca dillerinde eğitim vermektedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. TKG programna katılan AKAN OZA  17-19 Haziran 2016  tarihlerinde hafta sonunu  Kapadokya Bölgesi'ni ziyaret etderek değerlendirdi.

AKAN OZA'nın Kapadokya ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  facebok sayfasına ait bu linki tıklamak yeterli olacaktır.

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. TKG programına KKTC'den katılan AKAN OZA aile şirketi  Oza Kahve'de yönetici olarak görev yapmaktadır. 

alt

18. TKG programına Batı Trakya bölgesinden katılan GÜNER MUSTAFA   hafta sonlarında aileisi ile birlikte sık sık yapğtığı gibi 20-21 Ağustos 2016 tarihlerinde de  Çanakkale Boğazı'nı feribotla geçerek, dostları ile yeşil Bursa'da  buluşmaya gitti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuan Girişimciler programına Gümülcine'den katılan  GÜNER MUSTAFA  madeni yağ sektöründe Petrol Ofisinin Yunanistan genel dağıtımcısıdır. Ayrıca odun sobaları, pelet sobalar ve elektrikli ısıtıcılar ithal ederek Yunanistan genelinde dağıtan şirket sahibidir. Gümülcine Ticaret Odası üyesidir. 

alt

TOBB tarafından Adüzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan'dan katılan SAYED MAWDOOD  GHAİBi   (sağ başta) eskişehri ziyaretinde dostları ile buluştu ve piyasa koşulları hakkında bilgi aldı.

Programdan sonra ailesini Türkiye'de Konya iline yerleştiren ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan 4. TKG üyesi  SAYED MAWDODD GHAİBİ,  Özbekistan ile Türkiye arasında kuruyemiş ticaretine başlamayı planlamaktadır.