alt

T.C. Şibirgan Başkonsolosu MUZAFFER AKYILDIRIM (ortada) 18. TKG üyeleri FAZEL RAHMAN ORAZ  ( ortada solda) ve  NECİBULLAH ATAI  (soldan 5.)  tarafından düzenlenen Dünya Gençlik Günü kutlamasına katılarak, Türkmen ve Özbek kökenli Türkçe konuşan gençlerle sohbet etti. 

14 Nisan 2016 tarihindne itibaren Şibirgan (Cevizcan Başkonsolosluğu'nda yerel memur olarak görev yapmakta olan 15. TKG programı katılımcısı BABÜR SADRUDDİN (ortada, sağda) Başkonsolos ile birklikte toplantıya katılarak, raportörlük görevin üstlendi.

Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılından itibaren 12 Ağustos, Dünya Gençlik Günü olarak ilan edilmiştir. 2015 yılının teması  "gençliğin sivil katılımı" “youth civic engagement” olarak belirlenmişti.

alt

TOBB tarafından 9-21 Mayıs 2016 taraihlerinde Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'ın Şibirgan bölgesinden katılan  NECİBULLAH ATAI  (solda) ve FAZEL RAHMAN ORAZ (sağda) bölgede yaşayan Özbek ve Türkmen asıllı gençlerin önünü açmak, yol göstermek için çeşitli sosyal sorumluluk projelerini gönüllü olarak üstlenmektedir.

alt

Dünya Gençlik Günü kutlamasına katılan  gençler  T.C. Şibirgan Başkonsolosu  MUZAFFER  AKYILDIRIM (ortada) ile tanışmaktan ve önerilerini paylaşmaktan çok memnun oldu. 

Toplantının ev sahipliğini üstlenen 18. TKG programı üyeleri  NECİBULLAH ATAİ  (soldan 5.) ve FAZEL ORAZ  (BK'un solunda) ile 15. TKG üyesi BABÜR SADRUDDİN  (BK'un sağında) Cevizcan'da yaşayan gençlerin toplantıya ilgi  göstererek, katılmasından duydukları memnuniyeti paylaştı. 

2016 için  Dünya Gençlik Günü teması “2030’a giden yol”: Yoksulluğun önlenmesi ve Sürdürülebilir üretim ve tüketim kazanımları” olarak seçildi. Türkiye’den gençlik STK’ları ise tweetleriyle gençlik için mesajlarını paylaşılmakadır.

Gençlerin, yoksulluğun önlenmesi ve sürdürülebilir üretim ve tüketim elde etme konusunu nasıl sağladıklarına yoğunlaşan 2016 Uluslararası Gençlik Günü tüm dünyada kutlanmaktadır.

2016 Dünya gençlik Günü hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

T.C. Şibrigan Başkonsolosluğu facebok sayfasında yayaınlanan toplantı fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

18. TKG üyesi NECİBULLAH ATAİ'nin facebook sayfasında yayınlanmakta olan Dünya Gençlik Günü kutlamasına ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.