alt

Almanya'dan 12. TKG programı üyesi  MUHAMMED ERTURAN 11-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında Macaristan'ın  Bugaç şehrinde düzenlenen Macaristan Hun-Türk Dünya Kurultayı'na katıldı.

Hun-Türk milletlerini yakınlaştırmak amacıyla Macar-Turan Vakfı tarafından, Macaristan'ın Bacs-Kiskun bölgesindeki Bugac kasabasında bu yıl 6'ıncısı düzenlenen kurultaya 27 Türk kökenli temsilci ve çok sayıda davetli katıldı.

Göçebe savaş oyunları, atlı gösteriler, okçuluk gibi geleneklerin yeniden canlandırıldığı ve büyük ilgi gören etkinliğe TİKA da destek verdi. 

NTV Haber sitesinde yayınlanan Kurultay haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

12. TKG programı katılımcısı MUHAMMED ERTURAN'n Macaristan ziyaretine ait izlenimlerine ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

Avrupa'nın en büyük gelenek yaşatıcı etkinliği olarak kabul edilen ve 2008'den beri iki yılda bir düzenlenen programa, 2014 yılında yaklaşık 200 bin kişi katılmıştı.

Etkinlikte Azeri, Avar, Başkurt, Bulgar, Balkar, Buryat, Çuvaş, Gagavuz, Kabardino, Karaçay, Karakalpak, Kazak, Kazakistanlı Madyar, Kırgız, Kımık, Moğol, Nogay, Özbek, Özbekistanlı Madcar, Tatar, Türk, Tuva, Türkmen, Uygur, Yakut ve Macar katılımcılar yer alıyor.

Enson Haber sitesinde yayınlanan  Kurultay haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Karaman,  Konya ve İstanbul ilerinde düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Stuttgart şehrinden katılan MUHAMMED ERTURAN  (sağda) aslen Nevşehirlidir.

MUHAMMED ERTURAN şirketler için organizasyon, üretim, verimlilik ve karlılık artırma, muhasebe, ticaret ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sunan, Almanya genelinde fuar hizmetleri ve fuar organizasyonu hizmetleri veren şirket sahibidir. ATGIAD, TD-IHK ve IHK-Stuttgart üyesidir. Stuttgart TSO Meclis Üyesi ve Avrupa Türk Genç İşadamları Derneği Kurucu Başkanıdır.  

Macaristan Hun-Türk  Dünya Kurultayı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Macaristan Hun-Türk Dünya Kurultayı Türkiye Organizasyonu facebook sayfasına bu linkten ulaşılmaktadır