Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  20 Mayıs- 05 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen TOBB 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına yirmidört  ülkeden kırkdört  girişimci katılmıştır.

10. TKG programına  Özbekistan'dan katılan üyelerden ALİSHER KHAMİDOV  (2. sırada sol başta) ve BEKHZOD ALIMUKHAMEDOV (1. sırada, solda) 2.)Ukrayna'dan LARYSA BAŞKAN (sağda),  İran'ın başkenti Tahran'dan  HOSSEİN MEHRDAD ARİAN (sağdan 2.),  Afganistan temsilcileri JAMSHİD SAEEDİ (2. sırada, ortada) ve   ABDUL MOSADEQ ABDULWAHAB  (2. sırada, sağda), Kosova'dan  ENİS CABRATİ (arkada, ortada) rehber eşliğind egerçekleşen Ankara şehir içi gezi sırasında neşeli anları paylaştı.

Kazakistan'dan CANDOS SULTASOV  (sol başta) Kırım Özerk Cumhuriyeti temsilcisi SADIH TABAH (soldan 2.)  ve Özbekistan'dan  DİLMURAD MİRUSMANOV (sağ başta) 10. TKG heyetinin toplu yemek programları sırasında, dönem arkadaşlığı fırsatını değerlendirerek, ülkeleri arasıda ticari işbirliği yapma olanaklarını  gözden geçirdiler.

10. TKG programına Rusya Federasyonu'nun  başkenti Moskova'dan katılan ALEKSEY MOROZOV (solda), heyetin  Ankara'da konakladığı Gürkent Otelde akşamları neşeli masalar donatarak, arkadaşlaraının takdirini kısa sürede kazandı.

10. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen RASSOUL BAGHBAN ORANDİ (sol başta) ve Almanya'dan SALİH KARATEPE (ortada), heyet üyelerinin Ankara'da Gürkent Otel'de konakladıkları sırada,  programın ayrıntılarını gözden geçirilerek, verimlilik değerlendirmeleri yapılan gece toplantılarına düzenli olarak katılarak gençlere  örnek oldu.