alt

10. TKG üyesi  SENAD AMRA KARIŞIK (solda) 7 Ağutos 2016 Pazar günü Novipazar şehrinde düzenlenen  destek mitingine ailesi ve arkadaşları ile birlikte katıldı.

SENAD AMRA KARIŞIK'ın Sancak Bölgesinin Novi Pazar şehrinde gerçekleşen destek mitingine ait farklı fotoğraflarına değerli arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'ad düzenlenen  10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Sırbistan'ın sancak Bölgesinden katılan ENAD AMRA KARIŞIK tekstil ürünleri ticareti, su temizleme ürünleri, su pompaları ve tekstil  kimyasalları ticareti ile uğraşan şirket sahibidir.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

7 Ağustos 2016  tarihinde İstanbul'da Yenikapı miting alanında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek amacıyla eş zamanlı olarak Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesi şehirlerinden Novi Pazar'da da bir destek mitingi düzenlendi. Türkiye Dostları Topluluğu adlı sivil inisiyatif tarafından organize edilen ve Sancak bölgesinin tüm belediyelerinden yoğun katılımın gözlendiği organizasyonda Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi dev ekrandan canlı olarak verildi.

TİKA web sayfasında yayınlana fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Time Turk sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.   

Novi Pazar meydanında bir araya gelerek Türk halkına destek sloganları atan binlerce katılımcıya Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ın mesajı okundu. Büyükelçi Bozay, Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen mitinge katılanlara teşekkürlerini iletti. Bozay'ın Türkiye ile Sırbistan arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunun bu miting ile bir kez daha görüldüğünü kaydettiği mesajının yanı sıra Boşnak Milli Konseyi ile Sancak bölgesinin önde gelen siyasi partileri olan SDA, SDP ve BDZS'nin de demokrasi şehitlerini anma ve milli iradeye destek mesajları sahneden okundu.

Haberler com sitesinde yayınlnan fotoğraflı habere ulaşamak için lütfen tıklayınız.

alt

18. TKG programında heyet başkanlığını üstelenen SALİH TAŞDİREK 31 Temmuz 2016 Pazar günü Köln'de düzenlenen demokrasi mitingine katılarak, destek verdi.

Köln'de dzüenlenen demokrasiye destek mitingine ilişkin TRT'de  yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet  başkanlığı görevini üstlenen  SALİH TAŞDİREK akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir.

alt

19. TKG programına Afganistan'ın Şibirgan /Cevizcan) bölgesinden katılan FAZEL  RAHMAN ORAZ ve ağabeyi tarafından  Afganistan'ın Kuzey bölgesinde düzenlenen "Demokrasi Nöbetlerine Destek Mitingi"ne Türkmen ve Özbek Türkleri katılarak, destek verdi. 

19. TKG programı katılımcısı FAZEL RAHMAN ORAZ'ın mitingde yaptığı konuşmanın video görüntüsüne bu linkten ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından 9-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında  Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'a düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  FAZEL RAHMAN ORAZ  Şibirgan/Cevizcan bölgesidne yaşamaktadır. Lojistik alanında ve mazot ticareti konusunda faaliyet gösteren şirkette yöneticidir. Afganistan Ticaret Odası üyesidir. İngilizce Öğretmenliği öğrenimi görmüştür. Üniversitede Türkçe dersleri vermektedir.

Değerli arkadaşımıza ve ailesine çok teşekkür ediyoruz. 

alt

19. TKG üyesi HASAN UMER  (sağda) 28 Temmuz 2016 Perşembe gecesi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen "Demokrasi Nöbetlerine Saygı" mitingine katılarak, destek verdi.

Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanan demokrasi mitingi haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Kkonuşan Girişimciler  programına Makedonya'dan katılan HASAN UMER  temizlik malzemesi (bulaşık süngeri, temizlik bezleri, yer bezleri, sünger vb) üretimi yapan ve tüm Balkan ülkelerine ihraç etmekte olan  aile şirketinde orrtak ve yöneticidir.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden sonra Makedonya’nın farklı şehirlerinde olduğu gibi, 28 Temmuz 2016 Perşembe günü Üsküp’te Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından “Milli iradeye destek, darbeye hayır” dayanışma gecesi düzenlendi.

alt

Makedonya'dan 18. TKG üyesi  MUAZ EMİN  28 Temmuz 2016 gecesi başkent  Üsküp'te düzenlenen demokrasi mitingine  küçük oğlu ile birlkte katıldı. 

Time Balkan internet gazetesinde yayınlanan demokrasi mitingi fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından  Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan MUAZ EMİN,  Digitürk Balkanlar genel bayisi olan ve uydu anten satış, kurulum ve servis hizmetleri veren şirket sahibidir. Makedonya Türk İşadamları Birliği ve Köprü Derneği üyesidir. 

alt

13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın Gostivar kentinden katılan ADEM YAKUP (sağdan 2.) 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü T.C. Üsküp Büyükelçiliği önünde düzenlenen destek toplantısına  bir grup arkdaşı ile birlkte katıldı.  

Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanan destek  mitingi haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

TRT Haber sitesinde yayınlanan görüntülü habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın Gostivar kentinden katılan ADEM YAKUP, elektrik tesisatı, güvenlik sistemleri ve yangın ihbar sitemleri için projelendirme proje yönetimi  ve uygulama hizmetleri veren şirkette  üst düzey yöneticidir.  Mühendisler Odası üyesidir.