alt

19. TKG programı heyet başkanı Bulgaristan'dan ŞENER SABRİ (sol başta) bir akraba düğünü nedeniyle Bursa'da bulunduğı sırada 29 Temmuz 2016 Cuma akşamı Demokras Nöbeti'ne katılarak, destek verdi.

TOBB tarafından 9-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında  Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'a düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenenBulgaristan'dan  ŞENER SABRİ,  ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan şirket sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır. Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası,  DEİK, DTİK üyesidir.  DTİK Haskovo şehir temsilcisidir.  

alt

5. TKG programına Afganistan'dan katılan ZARİF RAHMETOĞLU (soldan 6.) yönetim kurulu üyesi olduğu Ekonomi Kulubü üyeleri ile birlkte 28 Temmuz 2016 Perşembe gecesi Cumhurbaşkanlığı önündeki demokrasi nöbetine katıldı.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde  düzenlenen  5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  ZARİF RAHMETOĞLU  (soldan 4.) inşaat sektöründe faaliyet gösteren  HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır.

Afgansitan'da gerçekleştirdiği hastane projeleri ülkenin en konforlu hastaneleri olarak kabul edilen,  hastane inşaatı ve donanımı konusunda da başarı projelere imza atan  ZARİF RAHMETOĞLU Afgan Yatırım Destekleme Kurumu Üyesidir.

alt

Makedonya'dan 18. TKG üyesi MUAZ  EMİN (solda)  15 Temmuz 2016'daki kalkışmanın ardından  Türk halkının ülke çapında başlattığı demokrasi nöbetlerine 20 Temmuz 2016 Çarşamba gecesi katılarak, destek verdi.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'dan katılan MUAZ EMİN  İstanbul'da, Üsküdadar ilçesi Kısıklı mevkiinde bulunan Cumhurbaşkanı konutu önünde  toplanan vatandaşlar ile dayanışma içinde demokrasi nöbetine katıldı.    

TOBB, 18. TürkçeKonuşan Girişimciler programı katılımcısı MUAZ EMİN  Digitürk Balkanlar genel bayisi olan ve uydu anten satış, kurulum ve servis hizmetleri veren şirket sahibidir. Makedonya Türk İşadamları Birliği ve Köprü Derneği üyesidir. 

alt

Makedonya'dan 7. TKG üyesi SABİT UMER (sağdan 2.) ile kardeşi 19. TKG üyesi HASAN UMER (önde) 21 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul'da Bayrampaşa Çevikkuvvet Müdürlüğü önünde düzenlenen demokrasi nöbetine katılarak, Türk halkına  destek verdi. 

TOBB tarafından düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimcler Programına Makedonya'dan katılan  SABİT UMER  ve  19. TKG programı katılımcısı HASAN UMER  temizlik malzemesi ( bulaşık süngeri, temizlik bezleri, yer bezleri, sünger vb) üretimi yapan ve tüm Balkan ülkelerine ihraç etmekte olan  aile şirketinin paydaşlarıdır.

alt

Irak'tan 10. TKG üyesi (MAZEED M.A. AZEZ) MAZEED KASAP OGLO (sağda) Ankara Kızılay'daki demokrasi nöbetine katılan orta yaşlı çifte destek verdi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından  düzenlenen 10. TKG programına Irak'ın Musul şehrinden katılan  MAZEED M.A. AZEZ–MAZEED KASAP OGLO Musul'un İŞİD tarafından işgalinin ardından 2015 Martında ailesi ile birlikte Türekiye'ye kaçmayı başarmıştır.  Halen Ankara'da yaşamaktadır.

alt

TOBB tarafından Ankara  ve İstanbul'da düzenlenen  10. TKG programına İran'dan katılan Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı HOSSEİN MEHRDAD ARIAN Dünya Gazetesi ile 22 Temmuz  2016 tarihinde yaptığı söyleşide "Türkiye'nin geleceğinin  aydınlık olacağına inandığını" belirtiti.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARİAN  temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktalar. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur. 

Türkçe  Konuşan Girişimciler programlarına katılmış olan çok sayıda TKG üyesi 16 Temmuz 2016 sabahından itibaren, e-posta, telefon ve internet ortamındaki mesajları ile Türk halkına geçmiş olsun dileklerini iletmeye ve samimi  desteklerini  belirtmeye devam etmektedir.

Samimi ilgi ve destekleri için TKG Ailesi üyelerine gönülden teşekkür ediyoruz. 

TOBB tarafından 2005-2016 tarihleri arasında düzenlenen 19 farklı Türkçe Konuşan Girişimciler programına bugüne kadar  yirmi dört ülkeden yediyüzelli girişimci katılmıştır.