alt

Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı ve  2. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi MELEK AMET (solda) 27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Köstence'de "8. Balkanlarda Türk Kadını Sempozyumu"nu düzenledi. 

Bu sempozyum için gerekli maddi kaynak Romanya Kültür Bakanlığı “azınlıklar destek programı”  fonlarından sağlanmıştır.

 Açılış oturumuna Köstence Başkonsolosu hasta olduğu için Muavin Konsolos ve Vali Yardımcısı katılmıştır.

alt

Sempozyuma Yunanistan Batı Trakya’daki azınlık derneğini iki as başkanı katılmıştır.  Bulgaristan’dan Buket Kültür Derneği adına üç temsilci katılmıştır. katılımcılar sempozyumda kısa bildileri sunmuş ve selamlama konuşmaları yapmıştır. 

27 Mayıs 2016 Cuma günü 3 farklı oturumda gerçekleşen Sempozyumda, bildiri hazırlamamış olan katılımcılara da 15’er dakika söz verilmiştir. Bu kapsamda Birliğimizce Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ve Kadın Girişimciler Kurulu çalışmaları hakkında bilgi sunulmuştur. 

Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Romanya’dan bugüne kadar toplam 30 kişi katılmıştır.

alt

VIII. Balkanlarda Türk Kadını Sempozyumu'nu dae olanaklarla her iyi yılda bir baaşrıyla  düzenleyen MELEK  AMET'e  (sağdan 2.)  TKG üyesi ve kadın komisyonu üyeleri DURIE ACCOIUM  (sol başta) ve SEVİDAN CHERİM (sağ başta) gönüllü olarak yardım etmekte ve birikte çalışmaktadırlar.

alt

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. TKG programına katılan MELEK AMET (ilk sırada, sol başta), porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görve yapmaktadır. 

9.  TKG üyesi DURIE ACCOIUM  (ilk sırada, soldan 3.) Romanya’da  şirket kuran Türkiyeli firmalara muhasebe ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir. 

9. TKG programı katılımcısı SEVİDAN CHERİM  (2. sırada, soldan 3.)  Romanya genelinde gıda ve tekstil konularında 3 ayrı  satış mağazası sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir.