alt

Türkçe kursları sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Çeşme Derneği Başkanı, Vıçıtırn Belediye Meclis Üyesi ve  14. TKG programı katılımcısı ERGİN SUNGUR, Derneğin 2005 yılında kurulduğunu, kurulduğu günden itibaren Türk kurumlarıyla iyi ilişkiler geliştirdiğini ve çok sayıda etkinlik yaptığını belirtti.

ERGİN SUNGUR, konuşmasında Türkçe  kurslarını TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yaparak devam ettirdiklerini vurguladı.

Vıçıtırın Belediyesi “Hasan Prishtina” Kültür Evinde,  6 Haziran 2016'da  düzenlenen Türkçe kursları sertifika törenine Vıçıtırın Belediye Başkanı Bajram Mulaku, TİKA Priştine Koordinatörü, Priştine Yunus Emre Ensitüsü Müdürü, belediye yetkilileri, ebeveyinler ve kursiyeler katıldı.

Vıçıtırın'da düzenlenen Türkçe kursları sertifika töreni hakkında ayrıntılı bilgiye ve farklı fotoğraflara ulaşmak için Priştine Yunus Emre Enstitüsü'nün facebook sayfasına ait olan bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

14. TKG programına Kosova'dan katılan ERGİN SUNGUR (sağdan 7.)  Mamak Belediyesi desteği ile Vıçıtırın'da 6. kez kurulan İftar Çadırı ve Ramazan Eğlencesi programlarının hazırlıkları ile yakından ilgilendi. 

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgöl’ün iftar yemeğine katılan konuklara gönderdiği mesaj Vıçıtırın Belediye Meclis Üyesi ve  14.TKG programı katılımcısı  ERGİN SUNGUR  tarafından okundu. 

alt

14. TKG üyesi  ERGİN SUNGUR başkanı olduğu Çeşme Kültür Derneği'nin bir faaliyeti olarak her yıl Ramazan Ayında  kardeş belediye Ankara Mamak Belediyesi ile işbirliği yaparak, Kosova'nın Vushtrri (Vıçıtırın) şehrinde İftar Çadırı kurulmasını sağlamaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve  İstanbul illerinde düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'nın Vıçıtırın şehrinden  katılan  ERGİN SUNGUR  inşaat sektöründe faaliyet gösteren dış cephe kaplama imalatı ve uygulaması yapan şirket sahibidir. Kosova-Türkiye Ticaret Odası üyesidir.

Kosova Haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı iftar daveti haberine bu linkten ulaşılmaktadır.  

Kosova’nın en güzel şehirlerinden biri olan Vıçıtırın’ın kardeş belediyesi olan Ankara-Mamak Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de iftar çadırı açtı. Ramazan boyunca hizmet veren iftar çadırının ptotokol konukları arasında Vıçıtırın Belediye Başkanı BAJRAM MULAKU (soldan 4.) ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  KIVILCIM KILIÇ (soldan 5.) vardı. 

Priştine Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan Vıçıtrın Belediyesi   İftar programına ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

T.C. Priştine Büyükelçisi KIVILCIM KILIÇ (ayakta, mikrofanda) iftar davetine katılan konuklara  hitap ederek, Kosova'daki Türk toplumu arasındaki dayanışma ve birlikteliğin önemini vurguladı. 

Kosova Port haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı iftar daveti haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.