alt

TOBB tarafından düzenlenen  10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'dan katılan  HOSSEIN MEHRDAD ARIAN (sağdan 3.)  EBİİD (Ege Bölgesi İran İşbirliği Derrneği) genel kurul toplantısında yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçildi. 

Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'nin faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için EBİİD web sayfasına ait olan bu linkin tıklanması gerekmektedir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARİAN  (ortada) temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktalar. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur. 

alt

10. TKG üyesi HOSSEIN MEHRDAD ARIAN  (sağdan 2.) İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü ve Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği yöneticilerinin de aralarında bulunduğu  12 kişilik heyetin  Mart 2016'da Tahran'da düzenlenen Sağlık Konferansına katılmasınıa eşlik etmişti.

Tahran ziyaretinde  önemli görüşmeler ve müzakereler gerçekleşmiti.  Bu kapsamda  İzmir Ekonomi Üniversitesi  Rektörü ile   Tahran'da önemli bir  devlet üniversitesi olan ELMİ KARBORDİ Üniversitesi Rektörü arasında  iş birliği görüşmesi yapılmıştı.

İzmir Ekonomi Üniveristesi heyeti ayrıca  Bilim Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Genel Mmüdürü ve  özel sektör temsilcileri ve akademisyenlerle çeşitli görüşmeler gerçekleştirmişti. 

alt

TOBB 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  katılımcısı HOSSEİN MEHRDAD ARİAN kendi çabaları ile 2011 yılında İzmir'de Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği'ni kumuştur. EBİİD, iki ülke arasında ekonomik alanlarda işbirliğinin artırılmasını hedeflemekredir. Bu  amaçla İran'lı yatırırmcılar için İzmir'e ve Ege Bölgesine çeşitli ziyaretler düzenlenmekte, yeni yatırım ortamları ve konuları hakkında bilgi verilmektedir.   

TKG web sayfasında bu konuda yayınlanan özel habere "Başarı Hikayeleri" bölümüne ait bu linkten ulaşılmaktadır.