alt

15. TKG programına Slovenya'da katılan DZELİL SALİJİ (solda)   İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre Sarayında 26-27 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen 2016 DTİK kurultayında eski dostlarıyla buluştu, yeni arkadaşlarla tanıştı.

Türkiye’deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kapsamında düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 26 Mart 2016 Cumartesi günü İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. 

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ile DTİK Başkanı Nail Olpak ev sahipliğinde, “Dünya Türkleri İstanbul’da buluşuyor” sloganıyla düzenlenen Kurultay, 95 ülkeden iki binin üzerinde Türk girişimcisini bir araya getirdi.

2016 DTİK - Dünya Türk Girişimciler Kurultayı ve seçim sonuçları hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

10. TKG üyeleri; Makedonya'dan İDRİS DERVİŞ (sol başta), Yunanistan'dan EROL AMET (soldan 2.) ve Bulgaristan'dan  TİMUR HALİLOV (sağ başta) DTİK Avrupa Komitesine aday olan  Almanya'dan 15. TKG  üyesi  ZEKERİYA BAYRAK'a  (sağdan 2.)  başarılar diledi. 

alt

DTİK 2016 Dünya Türk Girişimciler Kurultayına Batı Trakya'dan katılan 16. TKG üyesi CEVAT DEMİR (sol başta, 17. TKG programı kataılımcısı  MEHMET MOLLA ALI MEMET  (sağdan  2.) ve  2. TKG üyesi İBRAHİM  HALİL (sağdan 3.) ile İstanbul'da buluşunca,  eski günleri andık ve dönem arkadaşlarımızı, ortak dostlarımızı hatırladık.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. TKG programıa KKTC'den katılan AKAN OZA'nın ağabeyi ve şirketin genel müdürü UMUT OZA (solda) Kasım  2011'de gerçekleşen DTİK Kurultayına da katılarak  Oza Kahve'nin tanıtım satandını açmıştı.  

Arka planda Kosova  TKG grubunun uzun kurultay günü ardından kurultay seçimleri ile ilgili durum değerlendirmesi yaptıkları  görülmektedir.

alt

İstanbu Beşiktaş'ta bulunan Conrad Otelde 26 Mart 2016 Cumartesi gecesi gerçekleştirdiğimiz sohbet sırasında, 18 TKG üyesi GÜNER MUSTAFA (solda) ve 4. TKG programı katılımcısı  MURAT YUNUS  HALİL (sağda)  Yunanistan ve Batı Trakya'daki ekonomik  koşullar ve azınlıkların karşılaştığı  sorunlar hakkında  değerlendirmelerini paylaştı.

alt

TOBB tarafından düzenlenen  2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Batı Trakya'dan kataılan İBRAHİM HALİL HASAN  (solda),  19. TKG programına Kosova'dan katılan  FURKAN ERGÜLER (ortada)  Prizren Esnaf  İşadamları Derneği önceki dönem başkanı EDİZ CABRATİ (sağda)  ile Kurultay sıerasında  konakladıkları Conrad Otel'de tanıştı.