alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan katılan DEZLİL SALİJİ (sağda) yaz mevsimi başlarken, dondurmba ve frozen yoğurt satış noktalarına teslimatın aksamaması çin  "Diana" adlı merkez pastanesinin üretim bölümünde  hazırlıkları tamamladı.

alt

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. TKG programına Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  (sağdan 2.) aslen Makedonya kökenlidir. Çocuk yaşta geldiği slovenya'da aile i geleneğini sürdürerek, kardeşi ile birlikte fırın, pasta ve dondurma sektöründe   faaliyet göstermekte, üretim merkezini  ve İzola'daki farklı satış noktalarını yönetmektedir.

DZELİLSALİJİ'nin dondurma ve yogurtland zinciri kurmasının başarı öyküsü TKG web sayfamızda yayınlanmaktadır. Renkli ve lezzetli fotoğraflar için lütfen bu linki tıklayınız. 

alt

15. TKG üyesi DZELİL SALİJİ  (solda) Slovenya'nın  İzola şehrinde yaşamaktadır. İşletmenin kalbi ve merkezi konumundaki Diana Pastanesinin yanısra Yogurtland adlı frozen yoğurt  satış dükkanı, , limanda  dondurma ve pasta servis veren pastanasi bulunmaktadır. Ayrıca sahilde  ve plajlarda dondurma satış noktaları  (corner) sahibidir.

alt

14 Nisan 2016 Perşembe sabahı Slovenya'nn başkenti Ljubljana'da başlayan sahil boyu  gezisinin  ilk durağı Koper limanında  yağmur biraz ara verince,  15. TKG grubu üyesi DZELİL SALİJİ (sağda) ile birlikte  yat limanından  şehri izledik.

alt

Yağmu altında başlayan Slovenya sahil boyu gezisi güneşe yolculuk olarak devam etti ve parlak Nisan güneşi altında  Ortaçağ kenti turistik Piran'da sona erdi.

alt

İzola'nın pasta ve dondurma piyasasında söz sahibi olan 15. TKG  üyesi DZELİL SALİJİ  (solda) sahil boyundaki kafe ev pastanelerde lezzet ve kalite testi yaparken bol bol ikramda bulundu.