alt

19. TKG üyesi MOHAMMAD YOUSUF YOUSUFI  (sağda) T.C. Dışişleri Bakanı MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU (solda)  ile 16 Haziran 2016'da Kabil Büyükelçiliğinde  verilen davette görüştü.  

alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan temsilcisi olarak katılan MUHİBULLAH VAHAB (solda)  T.C. Dışişleri Bakanı  MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU (sağda) ile Kabil Büyükelçiliği'nin davetinde görüştü. 

alt

8. TKG program üyesi olan ve Afgansitan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dostum'un Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yapan  FERİDUN İLHAM  (soldan 2.)  T.C. Afganistan Büyükleçiiği tarafından Dışişleri Bakanı'nın Kabl'i ziyareti nedeniyle düzenlenen davete katıldı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 16 Haziran 2016 tarihinde Afganistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Sözkonusu ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gani ve İcra Heyeti Başkanı Abdullah tarafından kabul edilen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Rabbani ile de bir görüşme yapmıştır.

Görüşmelerde Türkiye-Afganistan ilişkilerinin yanısıra Afganistan’daki gelişmeler ele alınmıştır. Bu ziyaret vesilesiyle Türkiye’nin güvenlik, kalkınma ve kapasite oluşumu alanlarında Afganistan’a sağlamakta olduğu destek teyit edilmiştir.

Diğer taraftan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Afganistan’da görev yapan Türk Birliği'ni de ziyaret etmiştir.

alt

6. TKG programı katılımcısı MUHİBULLAH VAHAB (sağ başta) ve 19. TKG programına katılan MOHAMMAD YOUSUF YOUSUFI (arkada, ortada) tesadüfen aynı fotoğraf karesinde buluştu. Gelecek toplantıda arkadaşlarımızın tanışarak TKG web sayfamıza birlikte olduklaraı bir fotoğraf göndermlerini  bekliyoruz. 

Dışişleri Bakanı'nın Kabil ziyareti konusunda Haberler Com sitesinde yayınlanan  ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Dışişleri Bakanının Kabil ziyareti hakkında İhlas Haber Ajansının  haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

19. TKG üyesi MOHAMMAD YOUSUF YOUSİFİ (sağda) T.C. Milli Savunma Bakanı FİKRİ IŞIK (ortada) ile 5 Haziran 2016 tarihinde Kabil Büyükelçiliğinde görüştü. 

Mili Savunma Bakanı'nın Kabil ziyareti hakkındaki ayrıntılı bilgilere Son Dakika Com sitesine ait bu linkten ulaşmak mümkündür.