alt

TOBB tarafından düzenlenen  9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan İSMAİL HAKKI YILDIZ  (solda)  Belçika ve Hollanda'da kurmuş olduğu elektrik projeleri inşaatı şirketlerinin merkezlerini Ankara'da topladı.

alt

9. Türkçe Konuşan Girimciler Programına Almanya'da katılan İSMAİL HAKKI YILDIZ  (sağda)  TOBB başkanı gibi aslen Kayseri kökenlidir. Kırk yıl önce ailesi ile birlikte gittiği Almanya'da enerji projeleri müteahhitliği yapmaktadır.  Halen başta Almanya olmak üzere, Finlandiya, Hollanda, Belçika  vb Avrupa ülkelerinde   enerji nakil hatları (yüksek gerilim hatları) inşaatları yapan şirketin sahibi ve üst düzey yöneticisidir.

Ankara ve İstanbul'da  konut ofis  yatırırmları bulunmaktadır. Kuşadası-Meryem Ana bölgesinde çiftik sahibidir. 

İSMAİL HAKKI YILDIZ ile 14 Haziran 2016 Salı akşamı iftar yemeğinden sonra Çukurambar semtindeki Marco Pasha kahvehanesinde buluştuk.

9. TKG üyesi İSMAİL HAKKI YILDIZ'ın  üstlenmiş olduğu enerji nakil hatlaraı projeleri konusudna TKG web sayfasında yayınlanmakta olan habere bu linkten ulaşaılmaktadır.

alt

9. TKG üyesi İSMAİL HAKKI YILDIZ (sağdan 2.) enerji nakil hatlarının yapım işlerini  kardeşi FERAMUZ YIDIZ  (sol başta) ile birlikte gerçekleştirmektedir.

İSMAİL HAKKI YILDIZ  enerji nakil hatları projelerİnde kullanılan ekipman ve malzemenin önemli bir bölümünü  Türkiye'deki ürertcilerden temin etmeye özen göstermektedir. Çok sayıda üretici Türk firmasının Almanya ve Avrupa temsilciliğini yapmakta, Türk mallarının Avrupa'daki  enerji ihalelerinde kullanılması için özel gayret göstermekedir.