alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan girişimciler T.C. Bişkek Ticaret Müşavirliği tarafından  iftar yemeğine davet edildi. 

19. TKG  programı katılımcısı TALANTBEK KEMELOV  (sol başta) 14. TKG üyesi ve Bişkek Ticaret Müşavirliği yerel uzmanı AIGUL  SAIRAKUNOVA (soldan 2.), 19. TKG üyeleri  ELVİRA BOROMBAEVA  (soldan 3.), ULUKMAN BAPAEV (soldan 4.), NURLANBEK DAMİNOV (sağdan 4.),  13. TKG  programı katılmcısı, Ticaret Müşavirliği yerel uzmanı ALMAZ MAKESHOV (sağdan 2.) ve 19. TKG programı üyesi ZHOODAR OMOSHOV (sağ başta) Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılmalarına destek veren Ticaret Müşaviri   ÇAĞATAY ÖZDEN'e teşekkür ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiligi Ticaret Müşaviri ÇAĞATAY ÖZDEN'in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar davetinde 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programı kapsamında  gerçekleştirilen ziyaretler, görüşmeler ve etkinlikler degerlendirildi.

alt

İftar yemeğinde biraraya gelen 13. TKG  programına katılan ALMAZ MAKESHOV (sol başta) 19. TKG üyesi   ELVİRA BOROMBAEVA  (soldan 2.), Bişkek Ticaret Müşaviri ÇAĞATAY ÖZDEN  (soldan 3.), 14. TKG üyesi AIGUL  SAIRAKUNOVA (soldan 4.)  19. TKG üyeleri NURLANBEK DAMİNOV   (sağdan 3.), ZHOODAR OMOSHOV (sağ başta),  ULUKMAN BAPAEV   (ön sırada, solda) ve TALANTBEK KEMELOV  (ön sırada, sağda) bu tür toplantıların yapılmasının ve iletişimin devamlılığının sağlanmasının önemi üzerinde  görüş birliğine vardı.  

İftar davetine katılan 19. TKG üyeleri özelikle  TOBB tarafindan kurulan iletişim kanalları sayesinde 2005 yılından bgüne kadar yirmidört ülkeden  TKG programlarına katılan  yediyüz kişi ile de inermet ortamındaki platformlar  üzerinden tanışma ve görüşme fırsatından  duydukları memnuniyeti ifade etti.Kırgız katılımcılar 19. TKG programının  başarılı  ve verimli geçmesinden, programın etkin bir şekilde  uygulanmasindan dolayı duyduklari memnuniyeti bellirterek teşekkürlerini ifade etti.  

Ticaret Müşaviri ÇAĞATAY ÖZDEN  ise, katılımcıların   iş ziyaretini başarıyla tamamlamalarından  dolayi mutlu oldugunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektigini belirtti.

19. TKG üyesi ve Ulusal İş Birlikleri Başkanı ELVİRA BOROMBAEVA (soldan 2.)   TOBB TKG programına 2005 yılından bu yana Kırgizistan'dan katılan tüm girişimcilerin biraraya gelerek tanışmasını  iyi olacağını belirterek, Ticaret Müşavirliği'nin  bu organziasyonun   gereçekleşmesine destek vermesini istedi. Ticaret Müşaviri ÇAĞATAY ÖZDEN'de (soldan 3.)  bu düşünceyi destekleyerek,  böyle bir organizasyonun faydalı olacağına inandığını ifade etti.

alt

19. TKG grubu üyesi ZHOODAR OMOSHOV (sağ başta) TKG üyelerinin iftar davetini fotoğraflayarak, arkadaşları ile paylaştı.

Katılımcılar TKG Programının çok  geniş  bir coğrafyaya yayılan Türkçe konuşan iş adamları ve iş kadınlarını birbirlerine yakınlaştırdığını, bir çok ticari fırsat ve iş potansiyelini sundugunu vurgulayarak,  TOBB sistemi gibi güçlü bir yapıyı tanıtan ve faaliyetleri hakkında bilgi sunan programı düzneledikleri için  TC. Dışişleri Bakanlığı'na, Ekonomi Bakanlığı'na ve TOBB Başkanı  M. RİFAT HİSARCILIOĞLU'na özel teşekkürlerini dile getirdiler.