alt

Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Batı Trakya'dan katılan 10. TKG  üyesi EROL AMET (soldan 2.), 2. TKG üyesi HALİL İBRAHİM (soldan 3.) ve 18. TKG üyesi GÜNER MUSTAFA (soldan 4.)  30 Mayıs 2016 tarihinde Bursa'da düzenlenen 4.  Balkan Ekonomi Zirvesi'ne katıldı. 

RUMELİSİAD tarafından bu yıl Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'ne Yunanistan, Makedonya, Kosova ve diğer balkan ülkelerinden çok sayıda iş adamı katıldı.

Balkan Ekonomi Zirvesine ait ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Etkinlik öncesinde balkanlardan gelen iş adamları Bursalı iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Haber Türk sitesinde yayınlanan 4. Balkan Ekonomi Zirvesi haberine ulaşmak için lütfen tıklayaınız.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 2. TKG programı katılımcısı  HALİL İBRAHİM (sol başta), 18. TKG üyesi  GÜNER MUSTAFA (sağdan 2.) ve  10. TKG programı katlımcısı EROL AMET (sağ başta) ikili iş görüşmelerinde   firma sahipleriyle tanışmaktan ve iş göüşmesi yapmekte memnun oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İBRAHİM BURKAY açılış toplantısısnd ayaptığı konuşmada; "Balkanlardaki dost ve akrabalarımızla ticaret ağını genişleterek o bölgeyi Avrupa Birliği'ne yük olmaktan kurtarmak istediklerini"  beliriti. 

İbrahim Burkay, BTSO'nun Balkanlara ihracatın artması konusunda çaba sarf etiğine değinerek şöyle devam etti:" Nasıl Türkiye'nin dış ticareti son 10 yılda 4 katın üzerinde artış sağladıysa, balkanlara olan ihracatımızı 4 katında üzerine taşımalıyız. Balkan coğrafyasına yönelik 50 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Yine bu coğrafyada Türk yatırımlarının önemli yatırımlar gerçekleştirmesi gerekiyor." 

Kon Haber internet sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmekedir.

alt

10. TKg üyesi EROL AMET (sol başta), 2. TKG üyesi HALİL İBRAHİM  (soldan 3.) ve 18. TKG üyesi GÜNER MUSTAFA (sağdan 4.)  Batı Trakya bölgesinden Zirve'ye  atıla heytte yer aldı. 

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı SİBEL MUSTAFAOĞLU (soldan 2.) "Balkanlardan pek çok işadamını biraraya getiren organizasyonda olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye ile güçlü kültürel ve ticari bağların güçlü Balkanlar yarattığını" belirtti. 

Rumelili Sanayici   iş  Adamları Derneği (RUMELİSİAD), Balkanlar ile tarihsel bağların yanı sıra k ilişkilerin de üst seviyeye çıkartılması hedefliyor. Dernek bu hedefle bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdiği RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi ile Türkiye dâhil 11 Balkan ülkesinin devlet bakanları ve iş dünyası temsilcilerini biraraya getirdi.

Sabah Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu inkten ulaşmak mümkündür.

alt

10.  KG üyesi EROL AMET (sol başta) ve 2. TKG üyesi HALİL İBRAHİM (sağdan 2.) Batı Trakya ekibinde yer almaktan ve yeni firmalarla tanışmaktan çok memnun oldular ve Bursa şirketlerini Gümlcine'ye davet ettiler.

alt

18. TKG üyesi GÜNER MUSTAFA iş göüşmelerinde Petro Ofsisi bayisi olarak yer aldı.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. Tğrkçe Konuşan Girişimciler programına Batı Trakya bölgesinen kataılan GÜNER MUSTAFA (soldan 2.) ve HALİL İBRAHİM (sağ başta) iki ülke iş dünyasının buluşmasına ve buluşmlar  kapsamında düzenlenen ikii iş görüşmelerinin yararına inanmaktadır.   

RUMELİSİAD  web sayfasında yayınlanan 4. Uluslararası Balkan Zirvesine ait  farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edlmesi gerekmektedir.