alt

Türkçe Konuşan Girşimciler programına Kırgızistan ve KKTC'den katılan TKG üyeleri  Egemendik Türkiye Mezunları Derneği'nin ev sahipliğinde Bişkek'te Park Otel'de gerçekleşen Kırgız-KıbrısTürk İş Forumu'nda biraraya gelerek dostluklarını güçlendirdiler, anılarını tazelediler.

Kırgızistan'dan 16. TKG üyesi MİRBEK OKENOV (sol başta),  16. TKG üyesi BAKYT DEGENBAEV (soldan 2.), Egemendik Derneği Başkanı ve 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV (soldan 3.), 17. TKG üyesi NURLAN SULAIMANOV (soldan 4.), 18. TKG üyesi SHAİLOBEK ASANOV  (soldan 6.), 15. TKG üyesi NARBEK ABDULLAEV (sağdan 4.), JIA Kırgızistan Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri ve 14. TKG üyesi  RUSLAN AKMATBEK (sağdan 3.) ve 18. TKG üyesi MİRBEK KAZANBAKOV (sağdan 2.)  ile KKTC'den 4. TKG üyesi LEVENT ÖZERDAĞ (soldan 5.),  5. TKG üyesi AHMET HASTÜRK (sağdan 5.)   ve 15. TKG üyesi METİN ŞADİ (sağ başta)  Kırgız-Kıbrıs Türk İş forumu nedeniyle TKG Aile fotoğrafında bir araya geldi.  

alt

Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumu başkent Bişkek'te gerçekleştirildi. KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıslı işadamlarından oluşan heyet çeşitli iş alanlarında ortak girişim imkânlarını değerlendirmek üzere Kırgız girişimcilerle buluştu.

Egemendik Derneği ve KKTC Bişkek Temsilciliği'nin başarılı işbirliği ile düzenlenen Kırgız - Kıbrıs Türk İş Forumu'nda Kırgızistan ve KKTC'li işadamları ortak çalışma alanlarını görüştüler ve iki ülkenin yatırım olanakları ile yakından tanıştılar.

alt

Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumu ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve  farklı fotoğraflara ulaşmak için Egemendik Derneği'nin facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Haberler Com sitesinde yayınlanan görüntülü habere  ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

EGEMENDİK Türkiye Mezunları Derneği'nin ev sahipliğinde  düzenlenen Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumu 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde Bişkek'te gerçekleşti ve verimli işbirliklerine vesile oldu.

alt

Başkent Bişkek'te düzenlenen foruma TürkiyeKazakistanTürkmenistanAzerbaycanbüyükelçiliklerinden yetkililer, Kırgızistan Türkiye İş Adamları Derneği yetkilileri, KırgızistanEgemendik Derneği yetkilileri, eski Başbakan Feliks Kulov ve eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov, KKTC Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve işadamları katıldı.

Kıbrıs Postası Gazetesinde yayınlanan İş Forumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

KKTC'den 4. TKG üyesi LEVENT ÖZRDAĞ  (sol başta) ve 5. TKG üyesi AHMET HASTÜRK (sağ başta)  EGEMENDİK Türkiye Mezunlaraı Derneği Başkanı  ve 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV (soldan 2.) ve Dernek Genel Sekreteri  ve 16. TKG üyesi MİRBEK OKENOV ile kurulan bu  işbirliğinin geliştirilerek devam ettirilmesi için anlaştılar. 

alt

T.C. Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumuna katılarak açılış  konuşması yaptı ve bu başlangıcı yeni işbirliklerine vesile olacağına inandığını ifade etti..

Forumda bir konuşma yapan Büyükelçi Metin Kılıç, Kırgızistan'ın son zamanlarda geliştirmeye çalıştığı alanlardan olan, yabancı öğrencilerin önemli gelir getirdiği üniversiteler kenti olma ve KKTC'nin çok başarılı olduğu diğer bir alan olan turizm sektöründe işbirliği imkânları olduğunu, ayrıca KKTC'li işadamlarının çeşitli iş alanlarında Kırgız ortaklarıyla yatırıma gidebileceklerini, Avrupa Birliği tarafından tanınan bir kurum olan Kıbrıs Türk Ticaret Odasının, AB fonlarını da kullanarak bu girişimlerde öncülük yapabileceğini belirtti.

T.C. Bişkek Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan İş Forumu haberine ve farklı fotoğraflara ulaşmakiçin bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Haberler Com sitesinde yayınlanan İş Forumu haberine bu linkten ulaşmak mümkünüdr.

alt

TOBB  tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan temsilcisi olarak katılan Egemendik Derneği Genel Sekreteri MİRBEK OKENOV Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumu'nun sunuculuğunu üstlendi. 

Youtube'da yayınlanan Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumu video görüntüsüne ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

Avrasya İncelemeleri Merkezi  (AVİM)'in web sayfasında yayınlanan İş Forumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

KKTC'den 15. TKG üyesi METİN ŞADİ (solda), 5. TKG üyesi AHMET HASTÜRK (sağda) ve 19. TKg programıa Kırgızistan'dan  katılan ELVİRA BOROMBAEVA  (ortada)  yöneticisi oldukları iş derneklerinin işbirliği yapması konusunda  anlaştılar.

Kırgızistan-KKTC 1. İş Forumu konusunda TimeTurk sitesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşılmakatdır.  

alt

KKTC heyeti için Bişkek'te düzenlenen çevre gezisinde renkli anlar paylaşıldı. 4. TKG üyesi LEVENT ÖZERDAĞ  yırtıcı kuşu kolunda taşıma heyecanını deneyimledi.

KKTC heyetinin 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen Kırgız-Kıbrıs Türk İş Forumu'a katılımı ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'i  ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 4. TKG üyesi LEVENT ÖZERDAĞ'ın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

alt

Egemendiik Derneği Yönetiminde görev yapan 19. TKG üyesi ELVİRA BOROMBAEVA  (sol başta), 15. TKG programı katılımcısı  ERKİNBEK DJOROEV (soldan2.) ve 16. TKG programı üyesi MİRBEK OKENOV (sağ başta) Kırgızistan-KKTC İş Forumu hazırlıkları için KKTC Bişkek Temsilcisiliği yetkilileri ile sık sık ile ile görüşerek, katılımcı heyetin taleplerini öğrendiler.