alt

18. TKG programına Bulgaristan'da katılan EDİS EMRE  (soldan 3.) 2016 DTİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayında yapılan seçimlerde  DTİK Balkanlar Komitesi Başkan Yardımcısı oldu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan  EDİS EMRE ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD (Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Yardımcısımolarak görev yapmaktadır.  

18. TKG üyesi  EDİS EMRE DTİK Balkanlar Komitesi Başkan yardımcılığı görevini yanısıra Bulgaristan ülke başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

alt

10. TKG üyeleri; Makedonya'dan İDRİS DERVİŞ (sol başta), Yunanistan'dan EROL AMET (soldan 2.) ve Bulgaristan'dan  TİMUR HALİLOV (sağ başta) ile Kurultay sırasında tanışan   Almanya'dan 15. TKG  üyesi  ZEKERİYA BAYRAK (sağdan 2.) yapılan seçimlerde  DTİK Avrupa Komitesi Başkan Yardımcısı oldu. 

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'nın Berlin kentinden katılan ZEKERİYA BAYRAK  pil, akü, şarj cihazı ve el feneri üretimi ve ticareti yapan şirket sahibidir. MÜSAİD Berlin Derneği kurucu üyesidir. Alman Türk Aydınlar Birliği kurucu üyesidir. 

alt

15. TKG programına Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  2016 DTİK kurultayında Avrupa Komitesine seçildi.

Slovenya ülke başkanlığı görevini de üstlenen DZELİL SALİJİ TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan katılmıştır. Aslen Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır. Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren, unlu mamul ve pasta üreten ve sahil şehri İzola'da  pastane veYogurtland adlı zincir dondurma mağazaları olan firma sahibidir.

 TKG üyesi değerli arkadaşlarımızı  DTİK bölge komitelerine seçilmeleri nedeniyle kutluyor, başarılar diliyoruz.

Türkiye’deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kapsamında düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, 26 Mart 2016 Cumartesi günü İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. 

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ile DTİK Başkanı Nail Olpak ev sahipliğinde, “Dünya Türkleri İstanbul’da buluşuyor” sloganıyla düzenlenen Kurultay, 95 ülkeden iki binin üzerinde Türk girişimcisini bir araya getirdi.

2016 DTİK - Dünya Türk Girişimciler Kurultayı ve seçim sonuçları hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşaılmaktadır.