alt

15. TKG programına Makedonya'dan katılan AMİR İSMAİLİ (sağda) 6-8 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen  Uluslararası  Yeşilay Federasyonu'nun  kuruluş toplantısına ve Kapasite Geliştirme Programına katıldı.

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında teşkilatlanmaya giden Yeşilay, Uluslararası Yeşilay Federasyonu’nun kuruluş deklarasyonunu 30 ülkenin katılımı ile 8 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da imzaladı.

alt

15. TKG üyesi AMMİR İSMAİLİ (sağ başta) 30 ülkeden gelen delegelerle  birlikte toplantılara katılarak, Yeşilay'ın uluslararası faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadele konularındaki çalışmaların başarıya ulaşması için görüş alışverişinde bulundu.

alt

Yeşilay federasyonunun kururluş toplantısa katılan delegeler Sarayburnu mevkiinde bulunan ve bugü Yeşilay Genel Merkezine  ev sahipliği yapan tarihi Sepetçiler Kasrının  bahçesinde aile  fotoğrafında buluştu.  15. TKG üyesi AMİR İSMAİL (ön sırada, sağdan 8.) 

Federasyonun kuruluş toplantısına Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin (Sincan Uygur Özerk Bölgesi), Endonezya, Fildişi Sahilleri, Filistin, Gürcistan, Karadağ, Kenya, Kıbrıs (KKTC), Kongo, Kosova, Lübnan, Makedonya,  Malezya, Mali, Nijer, Nijerya, Pakistan, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Tayland, Uganda ve Yemen’den ülke Yeşilaylarının temsilcileri katıldı. Kuruluş toplantısında yapılan Genel Kurul ile de Federasyon Başkanlığına Prof. Dr. M. İhsan Karaman seçildi.

Yeşilay'ın  web sayfsında yayınlanan ayrıntılı habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

18. TKG üyesi AMİR İSMAİLİ, toplantı aralarında, Sepetçiler Kasrı'nın balkonundan görünen Karaköy Köprüsü, Haliç ile  Marmar Denizi arasında işleyen gemiler  ve tarihi yarımada  görüntülerini fotoğrafla belgeledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olara katılan AMİR İSMAİLİ, Türkiye’den satın aldığı  akrlik levhalar, polyester, alüminyum profil ve pleksiglas vb hammedeyi kullanarak banyo mobilyası ve küvet üretimi  ve ticareti  ile seramik toptan ve perakende  ticareti yapan şirketite üst düzey yöneticidir.  MATIB Makedonya Türk İşadamları Birliği üyesidir. 

alt

15. TKG programı katalımcısı AMİR İSMAİLİ  (solda) Yeşilay Federasyonu'nun Makdedonya'daki çalışmalarına gönüllü olarak destek vermektedir. 

6-8 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen Yeşilay Federasyonu'nun kuruluş toplantısının  programına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.