alt

14. TKG üyesi ERGİN SUNGUR (sağ başta) Kosova'da tarım potansiyelini geliştirilmesi konusunda Tarım Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı'nın katılımıyla ile  gerçekleşen  yemekli toplantı görüşlerini paylaştı.

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) tarafından düzenlenen  etkinlikte, özel sektör temsilcileri Tarım Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Memli Krasniqi ile biraraya geldi.

Bakan Krasniqi, hükümetin getirdiği ve getirmeye devam edeceği reform ve mevzuatlarla yatırım ortamının iyileştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Bakan Krasniqi, yakında kabul edilmesi beklenen stratejik yatırımlar yasası ve Tarım Bakanlığının uyguladığı teşvik mekanizmaları hakkında bilgi verdi. Kosova hükümetinin tarımcılık, hayvancılık ve tarım işletmelerinin yanı sıra genel olarak sektörlere sunulan teşvik programları ve mekanizmaları konusunda KTTO üyeleri bilgilendirildi.

Kosova Türkiye Ticaret Odası'nın web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mükündür.

Kosova Port Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve  İstanbul illerinde düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'nın Vıçıtırın şehrinden  katılan  ERGİN SUNGUR  (ortada)  inşaat sektöründe faaliyet gösteren dış cephe kaplama imalatı ve uygulaması yapan şirket sahibidir. Kosova-Türkiye Ticaret Odası üyesidir.