alt

6. TKG programına Moldova'nın Gagavuz Özerk Cumhuriyeti'nden katılan VALENTİNA UZUN (sol başta) Gagavuz Cumhurbaşkanı IRINA VLAH'ın (soldan 2.) Türkmenistan resmi ziyaretine eşlik eden girişimciler heyetinde yer aldı.

Gagavuzya  Cumhurbaşkanının Türkmenistan ziyaretine ait ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

9. TKG programına Türkmenistan temsilcisi olara katılan DOVRAN BAYLİYEV (soldan 2.)  Gagavuz ve Türkmen heyetleri arasında gerçekleşen toplantıda VALENTİNA UZUN  ile karşılaşmaktan çok memnun oldu.

10-11 Nisan 2009'da İstanbul'da gerçekleşen DTİK Kurultayında tanışan 6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN ve 9. TKG üyesi DOVRAN BAYLİYEV İstanbul'da  Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde  18-19 Kasım 2011  tarihinde düzenlenen DTİK kurultayı sırasında  yeniden görüşmüşlerdi. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen  6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Moldova'nın Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyeti'ni temsilen katılan VALENTİNA UZUN  (sağdan 3.)üzüm çekirdeginden soguk baskıda yağ ve un üretmektedir. Durum bugdayı ve üzüm cekirdeginden elde edilen  undan çok kaliteli ve lezzetli makarnalar üretmekte ve dünya piyasalarına pazarlamaktadır.

Gagavuz ve Türkmen iş çevreleri arasında gerçekleşen görüşmelere ait fotoğraflara  VALENTİNA UZUN' un facebook sayfasından ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Gagavuzya Cumhurbaşkanı'nın Türkmenistan ziyaretine ait bilgi ve fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV,  (ortada) ithalat ve bina inşaatı, altyapı,  mermer, granit ve alüminyum kaplama işleri yapan firma sahibidir.

Türkmenistan Devleti tarafından Gagavuz halkına bir hediye olarak  2015 yılında gerçekleştirilen kreş projesinin  yapımı  9. TKG üyesi DOVRAN BAYLİYEV tarafından  üstlenilmiş  ve kısa sürede tamamlanarak  Moldova'da Gagavuz Türklerinin yaşadığı özerk bölgenin başkenti Komrat şehrinde hizmete açılmıştır.

TKG web sayfasında yayınlanan özel habere ulaşmak için bu linkin  ziyaret edilmesi gerekmektedir.