alt

16. TKG programına Kosova'dan  katılan BERKANT CURİ  yapımcılığını,  yönetmenliğini ve senaristliğini  üstlendiği  "Rumeli'de Bir Udi : Rasim Salih" adlı belgeselin 3 Nisan 2016 tarihinde Priştine'de yapılacak gala gösterimine davet etmektedir.

alt

1951 yılında Kosovada Türk müziğini yeniden halkla buluşturan, gelenek, görenek ve Türk kültürünün  bekçiliğini yapan “Tük Dernekleri” nin gelişiminde büyük hizmetleri olan, Türkiye ve dünyaya Kosovadaki Türk müziğini tanıtan, sanatçılar yetiştiren, Türkiye dışında devlet bünyesinde profesyonel olarak çalışan tek Türk Sanat Müziği Orkestresini 1951 yılında Priştinede kuran ve başta Türkiye olmak üzer  bölge ve dünyade udu, kemanı ve müzik bilgisi ile takdir edilen “Ustad Udi ve Kemani Rasim Salih’in hayatını anlatan belgeselin ilk  gösterimi 3 Nisan 2016 Perşembe akşamı Priştine Ulusal Tiyatro salonunda gerçeklşecektir. Aynı törende Rasim Salih adına Kosova Türk Müziği Hizmet Ödülü verilecektir.

Gerçek Derneği'nin web sayfasında yayınlanan duyuruya bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Kosova Türk Toplumunun köklü derneklerinden Priştine Gerçek Derneği değişik alanlarda faaliyetlerine devam ediyor. Gerçek Derneği son olarak da sinema sektöründe yaptığı çalışmalar ile, bir taraftan Türk Toplumunun tarihine not düşmekte, diğer taraftan da Kosova Türklerinin gizli kahramanlarını geleceğe taşımaktadır..

Kosova Türklerinin sektöre kazandırdığı başarılı yönetmen ve yapımcı BERKANT CURİ aynı zamanda Gerçek Derneğinin,Sinema Atölyesi ve Görsel Medya Kolu Sorumlusu görevini üstlenmiştir.

Diyar-ı Türk portalında 16. TKG üyesi BERKANT CURİ ile yapılan söyleşiye bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

16. TKG üyesi BERKANT CURİ (soldan 3.), Gerçek Derneği Sinema Kolu sorumlusu ve Rasim Salik Kültür Derneği başkanı olarak sosoyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev yapmaktadır.

Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Kosova'dan katılan BERKANT CURİ, organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette  yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktadır. TRT ile bazı müzik projelerinde ortak çalışmlar yapmaktadır.