18. TKG programına  Moldova'nın Gagavuz Özerk Cumhuriyeti temsilcisi olarak katılan VALERİ CHILIOGLO  10 Mayıs 2015  Pazar günü İstanbul'da rehber eşliğinde düzenlenen şehir gezisi sırasında Miniatürk'te sergilenen eser kopyalarını ilgiyle izledi.

18. TKG programına Kosova'dan katılan EDİS BUNJAKU (solda) ve programdan sonra  DTİK Balkanlar Komitesinde görev alan Bulgaristan'dan EDİS EMRE (sağda) Miniatürk'ü birlikte gezerek, tarihi eserlerin maketlerini ilgiyle incelediler.

18. TKG programına KKTC'den katılan GİZEM ÇELİKER (önde) dönem arkadaşları Kırgızistan'dan ZAVURBEK TURMANİDZE (sol başta), Kosova'dan EİDS BUNJAKU (soldan 2.), Tacikistan'dan ABDUMATİN FAİZULLOEV (soldan 3.), KKTC'den BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI (sağdan 4.), Batı Trakya'dan ALİ CHAF ALİ (sağda n3.), Kosova temsilcisi NADİR SHANTİRİ  (sağdan 2.) ve Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'dan NURİSLAM ZARİPOV (sağ başta) ile  birlikte İstanbul'un Bizans Dönemindne kalan tarihi yapılarından  Ayasofya önünde selfi (öz çekim) yaparak, grup üyelerinin arasında doğan neşeli enerjiyi belgeledi.

Üç boyutlu deneyim ortamı sunan 1453 Panorama Tarih Müzesi'ni ziyaret eden 18. TKG üyeleri Kosova'dan NADİR SHANTİRİ (solda), Batı Trakya'dan GÜNER MUSTAFA (ortada), KKTC'den BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI (sağda) neşeli anlar paylaştı.

Bulgaristan'dan EDİS EMRE (solda) ve Almanya'dan PINAR ÖZYILMAZ  (ortada) 11 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen İstanbul Sanayi Odası ziyaretinin ardında Tepebaşı'nda heyet otobüsünü beklrken Haliç manzarası ile hatıra fotoğrafı çekti.

18. Türkçe programıa katılan  girişimcilerden  Kazakistan'dan  FAZYLBEK  MUSTANOV (solda) ve Kırgızistan'dan SHAİLOBEK ASANOV   (arkada), rehber LALEHAN KARADENİZ'in (sağda) İstanbul tarihi  hakkında anlattığı bilgilerle çok ilgilendi ve  Sultanahmet Meydanında Ayasofya Otelinin lokantasında verilen  öğle yemeği sırasında bile soru yöneltmeye devam etti.

Ukrayna temsilcisi TİNA Tİ (NATALIIA TYMKOVSKA) tarafından hazırlanan, 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına ait tüm etkinliklerin fotoğraflarının yer aldığı Özel Albüm'e ulaşmak için TKG facebook sayfasının linkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE  (solda) ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD (Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Vekili  ve DTİK Bölge Temsilcisidir. 26-27 mart 2016 arihinde düznelenen DTİk kurultayında DTİK  Balkanlar Komitesi Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir.