alt

14. TKG programına Kazakistan'dan katılan RAHMETULLAH ÇETİN (sol başta)  halk kahramanı ZUVKA  BATUR'un 150. doğum yılının kutlanması için Kazakistan'ın Almaty şehrinde düzenlenen etkinleri destekledi.

Kazak halkının Doğu Türkistan'daki özgürlük mücadelesine yön veren Zuvka Batur için düzenlenen 150. yıl anma etkinlikleri Kazakistan'a ve İstanbul'da eş zamanlı olarak başladı.  

İstanbul'daki kutlamalar hakkında Yeni Şafak Gazetesinde yayınlanan  ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

14. TKG üyesi RAHMETULLAH ÇETİN'în (sağdan 2.)  de görev aldığı Zuvka Batyr'ın doğumunun  150. yılının kutlanması  amacıyla düzenlenen etkinliklerin  Kazakistan ayağında, organizasyon komitesince Almaty Rayimbek Zuvka Batyr Mescidi'nde hatim duası yapılmış ve arkasından konuklara yemek verilmştir.

Halk kahramanı Zuvka Batyr'ı anmak üzere 2016 yılı boyunca Kazakistan'da  çesitli etkinlikler düzenlenecektir.  Bu kapsamda;  Almaty ve Astana sehirlerinde iftar programları, üniversitelerde ilmi konferanslar, futbol turnuvaları düzenlenecek, çeşitli kitaplar basılacak,  konserler ve hatimler yapılacaktır.

Zuvka Batur konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Kazakistan'daki kutlama  programlarının yanı sıra, Avusturya, Türkiye'de İstanbul, İzmir, Niğde (Altayköy) şehirlerinde,  Almanya, Rusya, Çin ve Moğgolistan'da benzer etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.

Forum Tr portalında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Doğu Kazakistan'ın Savır yöresinde 1866 yılında dünyaya gelen Sabit oğlu Zuvka Batur'un bu yıl doğumunun 150. yılı olması sebebiyle "Zuvka Batur'u anma' etkinlikleri yıl boyunca düzenlenecektir. 

Halk kahramanı Zuvka Batur için 2016 yılı boyunca başta Kazakistan devlet kurumu olan “Dünya Kazakları Cemiyeti" ile ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, dünyanın çeşitli ülkelerinde etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.

150 yıl önce Altay Dağları'nda başlayan serüven şimdilerde Zuvka Batur'un 20 çocuğundan dünyaya gelen torunlarının yaşam sürdüğü Doğu Türkistan, Kazakistan, Türkiye ve Avrupa'da devam ediyor. Halkı için kahramanca savaşan ve özgürlük mücadelesi verirken şehit düşen Zuvka Batur'un hayat hikayesi torunu Kuddüs Çolpan tarafından kaleme alındı.

alt

Zuvka Batyr'ı anma etkinliklerie ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 14 TKG üyesi RAHMETULLAH ÇETİN'in facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edlmesi önerilmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı  RAKHMETULLA  CHETIN, elektrik, elektronik, makine, jeneratör, UPS sitemleri, kablo ve elektrik malzemesi ticareti yapan şirket ortağıdır.  KATIAD üyesidir. Şirket merkezi Almatı  ve  Astana’da bulunmaktadır.