alt

Moldova'dan 6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN, Japonya'da 8-11 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen  Foodexd Japan 2016 fuarına katılarak, üzüm çekirdeğinden elde edilen un ve yağ ürünlerini Bioteca markası ile  tanıttı. 

TOBB tarafından düzenlenen  6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Moldova'nın Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyeti'ni temsilen katılan VALENTİNA UZUN üzüm çekirdeginden soguk baskıda yağ ve un üretmektedir. Durum bugdayı ve üzüm cekirdeginden elde edilen  undan çok kaliteli ve lezzetli makarnalar üretmekte ve dünya piyasalarına pazarlamaktadır. 

8-11 Mart 2016 tarihleri arasında Japonya’nın Chiba kentinde Makuhari Messe’de düzenlenen  Foodex Japan 2016 41. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı uzakdoğunu en önemli gıda pazarı olarak tanınmaktadır. 

Tarım ve gıda ürünleri ihtiyacının önemli bir bölümünü ithalat yoluyla karşılayan Japonya’da düzenlenen söz konusu fuara, 2015 yılında 79 ülke ve bölgeden toplam 2977 firma ile 77.000 ziyaretçi katılmıştır.

Foodex Japan 2016 gıda fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

5-12 Mart 2016 tarihleri arasında Japonya'da bulunan 6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN (sol başta)  Moldova'nı Tokyo Büyükelçisi VASİLE BUMACOV'un (soldan 2.) Azamet şirketinin standını ziyaret etmesinden çok memnun oldu.

alt

Uzakdoğu Gıda Sektörünün uluslararası buluşma noktası durumunda olan Foodex, 08-11 Mart 2016 tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo şehrinde düzenlendi.

78 ülkeden 2 bin 808 firmanın ürünlerini sergilediği etkinliğe, özellikle Uzakdoğu ve Asya pazarlarında yer almak isteyen gıda üreticileri yoğun ilgi gösterdi. 

Foodex 2016, gıda sektörünün lokomotif kuruluşlarıyla sektör profesyonellerini bir araya getirmektedir. Fuara katılanları, sektördeki son gelişmeleri, yeni ürünleri yakından takip edebilecekleri ve yeni iş bağlantıları kurabilecekleri bir platform karşılamaktadır.  

Miliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Moldova'nın Gagavuz Özerk Bölgesinden 6. TKG programına katılan  VALENTİNA UZUN  (solda)  Foodex 2016'da  üzüm çekirdeğinden elde ettiği un ve yağ ürünleirnin yanı sıra kenevir ve ceviz yağı gibi sağlıklı ürünleri de Japonya gıda sektörünün büyük alıcılarının beğenisine sundu. 

6. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı VALENTİNA UZUN'un üzüm çekirdeğinden  un  ve yağ üreterek, BİOTECA  markasını  yaratmasının başarı öyküsü TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmıştır. Haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Uzakdoğu gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası durumunda olan Foodex, 08-11 Mart 2016 tarihleri arasında Japonya'nın Tokyo şehrinde Chiba/Tokya Makuhari Messe Int. Convention Complex adresinde düzenlenmiştir.

78 ülkeden 2808 firmanın ürünlerini sergilediği etkinlikğe, özellikle Uzakdoğu ve Asya pazarlarında yer almak isteyen gıda  üreticileri ve toptancılar ilgi göstermektedir. 

Foodex 2016 fuarında  sergielen ana ürün gruplaraı şunlardır: Tarım ürünleri, Et ürünleri, Süt ürünleri, Yumurta ürünleri, Deniz ürünleri ürünler, Hazır gıdalar, Fırın ürünleri, Noodles & Pasta, Şekerleme ve tatlılar, Hollandaca (baharat, yayılır, yemeklik yağlar),Sağlık odaklı gıda, Organik & Doğal gıda, Alkollü içecek (şarap, bira, uğruna, shochu, vb), Meşrubat , Çay ve Kahve, Maden suyu, Sağlık içecek ,Sağlık içecek , Diğer Gıda ve İçecekler.