alt

4. TKG programı heyet başkanı ve Prizren Esnaf İşadamları Derneği Başkanı ŞARIK CİBO (soldan 2.) ve dernek yönetim kurulu üyeleri 3 Mart 2016 Çarşamba günü  T.C. Prizren Başkonsolosluğu'nun yeni binasnın hizmete girmesi nedeniyle Başkonsolos SELEN EVCİT'i  (soldan 3.) ziyaret ederek, başarılar diledi. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO (solda), Prizren Esnaf Derneğinin Başkanlığını yürütümektedir.

Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşayan ŞARIK CİBO. İş elbiseleri ticareti,  inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.  

alt

4. TKG heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağdan 2.) ve Esnaf Prizren İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri  ziyaret sırasında Başkonsolosluk  desteği ile gerçekleştirilebilecek  projeler ve işbirliği olanakları  konusunda verimli bri görüşme yaptı.

Esnaf Prizren  Derneği'nin  faebook sayfasında bulunan Başkonsolosluk ziyaretine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Prizren'de ilk başkonsolosluk Türkiye Cumhuriyeti tarafından açılmış ve Başkonsolos SELEN EVCİT 1 Eylül 2015 Salı günü görevine başlamıştı.

NTV haber portalındaki fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Prizren Başkonsolosluğu'nun faaliyetlerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.