alt

17. TKG programına Almanya'dan katılan JALE YILMAZER'in koordinatör olarak görev yaptığı  Deutsche Elite Akademie yaşlı bakımı ve rehabilitasyon seköründeki şirketlerin Almanya standarlarında hizmet vermesini sağlamak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile akreditasyon çalışmaları konusunda İşbirliği Protokolu imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Deutsche Elite Akademie AG arasında, Türkiye'deki yaşlı ve engellilerin bakım hizmetlerindeki standartların, Almanya'daki standartlarla akreditasyonunu sağlayan İşbirliği Protokolü 13 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da Bakanlık merkezinde imzalandı.

alt

17. TKG programına Almanya'dan katılan JALE YILMAZER  (sağ tarafta, arkada) İşbirliği protokolu İmza töreninde hazır bulundu.

Son Dakika haber portalında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Haberler Com portalında yayaınlanan habere  bu linkten ulaşılmaktadır.

Protokolle birlikte  Türkiye'deki resmi ve özel engelli ile yaşlı bakım kuruluşlarının akreditasyon sürecini başlatılacak.

Deutsche Elite Akademie AG şirketinin bakım kurumlarında incelemelerde bulunarak hazırlayacağı "Türkiye Fizibilite Raporu", Alman bakım sigorta sistemine kabul ettirecek.

Protokol aynı zamanda, 40 yıl önce Almanya'ya giden ve bakıma muhtaç duruma gelen Türk vatandaşlarının sağlık sigortalarının yanında, bakım sigortalarının da Almanya tarafından ödenmesini sağlayacak. Alman ve Türk vatandaşlarının ilave para vermeden sigorta sistemi ödemelerinin yapılmasını da hedefleyen protokolle, Almanya'daki huzurevlerinde kalanların Türkiye'deki resmi ve özel huzurevlerinden yararlanmalarının da yolu açılacak. 

Rehabilitasyon Com portalında yayınlanan ayrıntılı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Bakanlığın web sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

17. TKG üyesi JALE YILMAZER'in  koordinatör olarak görev üstlendiği yaşlı bakımı ve rehabiitasyon hzmetleri konusunda TKG web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır.