alt

4. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağdan 2.)  12-16 Mart 2016 tarihleri arasında bir grup işadamı ile birlikte İtalya'ya giderek, tekstil konfeksiyon sektöründeki son trendleri yakından inceledi.  

Priştine'den uçakla İtalya'nın  Verona  şehrine giden ŞARIK CİBO ve arkadaşları  Milano yakınlarındaki Serravalle Designer Outlet'deki moda şovlarını izleyerek, piayasa araştırması yaptı. 

4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO'nun İtalya izlenimlerine ait  farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO  Prizren Esnaf Derneği'nin Başkanlığını yürütümektedir.

Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşayan ŞARIK CİBO. İş elbiseleri ticareti,  inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli amzlemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.  

alt

12. TKG programına Makedonya'dan katılan AMİR İSMAİLİ (solda )  12 Şubat 2016 tarihinde Yunanistan'ın Selanik şehrini  ziyareti sırasında iş görüşmeleri yaparak, yeni fırsatları araştırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olara katılan AMİR İSMAİLİ, Türkiye’den satın aldığı  akrlik levhalar, polyester, alüminyum profil ve pleksiglas vb hammedeyi kullanarak banyo mobilyası ve küvet üretimi  ve ticareti  ile seramik toptan ve perakende  ticareti yapan şirketite üst düzey yöneticidir.  MATIB Makedonya Türk İşadamları Birliği üyesidir. 

alt

12. TKG üyesi AMİR İSMAİLİ  (sağ başta) 6 Kasım 2015 tarihinde iş görüşmeleri yapmak üzere gittiği  Kosova'nın  başkenti Priştine'de birlikte çalıştığı firma temsilcilerine konuk oldu.  

alt

10. TKG programına Kosova'dan katılan ENİS ÇABRATİ (soldan 2.) 19 Şubat 2016 tarihinde yeni iş fırsatlarını araştırmak ve kısa bir tatil yapmak amacıyla Sırbistan'ın Novi Sad şehrini ziyaret etti. 

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova temsilcisi olarak katılan ENİS ÇABRATİ,  Prizren şehrinde otomotiv yedek parça toptan ve perakende ticareti yapan, servis istasyonu işleten  aile şirketi Burak Otomotiv'de yönetici olarak görev yapmaktadır.

alt

14. TKG programına Bulgaristan'dan katılan FERHAT HALİL, karayolu ile gittiği Polonya'nın Kielce şehrinde yaşayan  arkadaşlarını da ziyaret etti.

FERHAT HALİL Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen 14.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'ı temsilen katılmıştır.

14. TKG üyesi FERHAT HALİL  konut ve sanayi elektrik tesisatı uygulamaları yapan, elektrik malzemesi satışı, oto yedek parça ticareti ve oto servisi işleten şirketin sahibidir. Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. Ruen  Belediye Meclisi üyesidir.