alt

Bulgaristan'dan 10. TKG üyesi TİMUR HALİLOV (soldan 2.) ve 18. TKG üyesi MUSTAFA AHMEDOV (sağdan 2.) MÜSİAD  tarafından  25 Şubat 2015  Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen "Bulgaristan'da İş ve Yatırım Fırsatları" panelinde görüşlerini paylaştı.

MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, "Geleneksel Perşembe Toplantıları" kapsamında  25 Şubat 2015 Perşembe günü “Bulgaristan’da İş ve Yatırım Fırsatları” konulu bir panel düzenlendi.

alt

18. TKG üyesi ve  Deliorman Girişimciler Derneği Başkanı MUSTAFA AHMEDOV  (sağdan 4.) ile 10. TKG üyesi, Türk-Bulgar Ticaret Sanayi Odası Eski Müdürü TİMUR HALİLOV  (soldan 4.) panelde konuşma yaparak, Bulgaristan'daki ekonomik fırsatlar ve yatırım ortamı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

alt

Deliorman Girişimciler Derneği Başkanı ve 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı   MUSTAFA AHMEDOV, panelde yaptığı konuşmada; "Bulgaristan’daki tarım alanlarının Doğu Avrupa’nın en verimli ve en ucuz arazileri niteliğinde olduğunu" söyledi. Kendisinin Bulgaristan’daki evinde Türkiye’den gelen domatesi tükettiğini, buna karşın Bulgaristan’da üretilen organik sebze ve meyvenin Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyleyen Ahmedov, Ülkede konserveciliğin dünyada örnek gösterilecek seviyede olduğunu sözlerine ekledi. Ahmedov, Türk yatırımcılar Bulgaristan’da konservecilik işine girmesi halinde dünyada bilinirliği olan bu ülkenin kredibilitesini kullanarak önemli bir satış hacmine ulaşabileceği bilgisini verdi.

Eko Vizyon portalında yayınlanan ayrıntılı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kıcaali Haber'de yayınlanan fotoğraflı pnael haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmetedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girşimcile rprogramı katılımcısı  TİMUR HALİLOV panelde yaptığı konuşmada Bulgaristan’ın sahip olduğu termal su kaynaklarına dikkati çekti. Haliov  yaptığı konuşmada, “Toplam 700’ün üzerindeki termal kaynaklarda 37 derecede kaynar su bulunuyor. İnsan vücuduna çok iyi gelen su türleri var ve insan sağlığı için çok iyiler. Burası yatırım için çekici bir başlık olarak dikketi çekiyor” ifadelerini kullandı.

Bugün Gazetesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır.  

MÜSİAD web sitesinde yayınlanan Panel duyurusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız. 

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programın Bulgaristan temsilcisi olarak katılan TİMUR HALİLOV,  sahibi olduğu TES Consulting  Ltd. şirketi ile  Bulgaristan'da iş yapan şirketlerle çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. 

alt

10. TKG üeysi TİMUR  HALİOV'un danışmanlık şirketi kurması hususunda TKG web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul  illerinde düzenleneen 18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan MUSTAFOV AHMEDOV, Türkiye’den Bulgaristan ve Romanya’ya makine ithalatı yapan şirket sahibidir. Deliorman Kuzeydoğu Bulgaristan İşadamları Derneği üyesidir.

alt

MUSTAFA AHMEDOV  18. TKG  programın dan sonra  Deliorman Girişimciler Derneği'ni kurarak başkanlık görevini üstlenmesi konusunda TKG web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.