alt

18. TKG üyeleri ZAVURBEK TURMANİDZE  (sağda) ve  MAMBET SADYROV (ortada) ve  ABD yardım kurumu USAID tarafından  Kırgızistan için geliştirilen  "İş Geliştirme İnsiyatifi" projesi kapsamında başkent  Bişkek'te Kırgızistan Genç İşadamları Derneği JIA işbirliğinde düzenlenen toplantıya katıldı. 

USAID Business Growth Initiative Projesi:

USAID tarafından Kırgızistan’da başlatılan İş Geliştirme İnsiyatifi Projesi Ağustos 2014’de uygulamaya konmuştur. Proje Haziran 2018 tarihinde tamamlanmış olacaktır.

Projenin amacı Kırgız firmalarının rekabet edebilirliğini ve değer zincirlerini geliştirerek iş imkânlarını arttırmak, yeni istihdam sağlamak ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Proje ortakları Kırgızistan’da tekstil, turizm ve inşaat malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar, özel sektör birlikleri, danışmanlık firmaları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarıdır.

Bu proje kapsamında proje ortaklarına verimliliklerini geliştirme, markalaşma, girdi temini, pazarlara ulaşım, kalite kontrolü, mali yönetim ve diğer kritik konularda destek sağlanarak bu firmaların hem iç piyasada hem de uluslararası piyasalarda rekabet güçlerini attırmalarına katkı sağlanmaktadır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan MAMBET SADYROV (soldan 2.), inşaat malzemesi satışı ve çekirdek paketleme işi yapan şirket sahibidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği JIA üyesidir.  

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE (soldan 3.)   Ahıska Türküdür ve inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği JIA üyesidir.