alt

Irak Kerkük'ten 14. TKG üyesi NİZAL NAZIM (sağda)  2 Şubat 2016 tarihinde geldiği İstanbul'da oğlunun göz ameliyatını yaptırdı. 

Ataköy  Dünya Göz Hastesi  tarafından gerçekleştirilen ameliyattan sonra iyileşen oğlu ile birlikte İstanbul'u tarihi ve tursitik yerlerini ziyarete den NİZAL NAZIM oğlu ve yakınları ile  Taksim ve Eminönünü meydanlarında İstanbulu farklı renklerini yakındna gördü. 

TOBB tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak Kerkük'ten katılan NİDHAL N. MUSTAFA -NİZAL NAZIM (sağ başta) mutfak malzemeleri, züccaciye ve plastik ev eşyası ticareti başta olmak üzere genel ticaret ile uğraşan şirket sahibidir. KerkükTicaret Odası ve Türkmen İşadamları Derneği üyesidir. 

alt

11. TKG üyesi CEZMİ DABBAG İstanbul'daki ofisin aaliyetlerini kontrol etmek ve yeni mazleme bağlantıları yapmak üzere Şubat ayının ikinci yarıssnda geldiği İstanbul'da evinin de bulunduğu Bakırköy sahillerinde kış güneşini selamladı.

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak Kerkük'ten katılan CEZMİ  ZEYNEL DABBAG  Türkiye'den satın aldığı başta  inşaat malzemesi olmak üzere çeşitli malları  Irak piyasasına sunmaktadır.  Irak kerkük'te un fabrikası, meyve suyu dolum tesisi,  patates çip üretim tesisi ve 6 adet döviz bürosu sahibidir. Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.  Türkmen İşadamları Derneğinin üyesi olarak faaliyetlerine aktif olarak destek vermektedir.

alt

9. TKG üyesi KHALİD MAYAS (sağ başta) brilikte iş yaptığı Kerkük Grup şirketinin ortakları ile İstanbul'da toplantı yaparajk, işleri değerlendirdi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9.  Türkçe Konuşa Girişmciler programına katılan KHALID RAFEEQ TAWFEEQ MAYAS  (sağda) müteahhitlik, bina, kanalizasyon ve elektrik inşaat işleri yapan şirket sahibidir. Kerkük Üniversitesi Kerkük Cumhuriyet Hastanesi binaları şirketin tamamladığı işler arasındadır. Türkmen İş Adamları Derneği, Irak Müteahhitler Birliği, ABD-IRAK Sanayi Ticaret Odalar Birliği üyesidir. 

alt

 

13. TKG üyesi MUFİT YAHYAVALI  Ocak ayının son haftasında aile üyeleri birlikte eşi ve çocuklaraı ile birlkte geldiği İstanbul'da kış ve bahar mevsimlerine tanıklık etti.

Irak'ta şair olarakdtanınan MÜSFİT YAHYAVALI'nın  13. TKG programı katılımcıları için yazmış olduğu şiire  bu linkten ulaşmak mümkündür.  

13. TKG programına Irak Kerkük'ten katılan MOOFEED E. NAJEM,  inşaat malzemesi, karo ve mermer ithalatı yapmaktadır. Kerkük Ticaret Odası, Türkmen İşadamları Derneği üyesidir. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına  Irak'ın Türkmen diyarı  Kerkük'ten katılan HÜSEYİN BEYOĞLU ailesi ile birlikte Şubat ayının ilk günlerinde İstanbul'u ziyaret etti.

İstanbul'da Alibeyköy civarında yaşayan oğlunun yanında konaklayan 1. TKG üyesi  HÜSEYİN BEYOĞLU  emlak yatırımları sektöründe faaliyet göstermekedir. Yarı zamanlı olarak İstanbul'a yerleşme hazırlıklarını sürdürmektedir.

alt

Irak'tan  15. TKG üyesi MUHAMAD TAHER  15-22 Ocak 2016 tarihlerinde ziyaret ettiği İstanbul'da inşaat malzemesi firmalaraı ile iş görüşmelerri yaptı, yeni malzeme siparişleri verdi, dostları ile İstanbul'un farklı bölgelerini gezdi ve ailesi için hediye alışverişi yaptı. 

alt

MUHAMAD TAHER'in karlı ve soğuk günlerde gerçekleşen İstanbul ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya  ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak'tan katılan MOHAMMED  M. TAHER, boya ve kimyasallar başta olmak üzere inşaat malzemeleri ticareti yapan şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası ve Kerkük Türkmen İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesidir.

alt

Irak kerkük'ten 15. TKG üyesi ESAM VENDAVİ  (İSAM ABBAS VENDAVİ MUDRAB) Şubat ayı başında Antalya'da  aile üyeleri ile bilikte kısa bir tatil yaptıktan sonra geldiği İstanbul'da  14 Şubat 2016 Pazar günü Yenikapı sahilinde Iraklı arkadaşları ile  piknik yaptı.

15. TKG üyesi İSAM ABBAS VENDAVİ MUDRAB, PVC, Plastik doğrama, çelik kapı ticareti ile uğraşan, ayrıca kiremit ticareti yapan şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası ve Kerkük Türkmen İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesidir. 

alt

Irak'tan 18. TKG üyesi YOUNİS ADNAN YOUNUS  kış mevsiminin son günlerinde, 20 şubat 2016 Cumartesi günü geldiği İstanbul'da hemşerileri ve dostları ile görüştü ve yeni mevsim için mal siparişlerini tamamladı.

TOBB tarafında düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan YOUNUS ADNAN YOUNUS (DEMİRCİ) kadın giyim ürünleri toptan ve perakende ticareti ile ilgilen şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.