alt

Ticaret ve Yatırım Forumu'na  katılan Kırgızistan TKG  üyeleri 22 Oak 216 Cuma günü  OSTİM'in ev sahipliğinde düzenlenen ikili  iş görüşmelerinden çok memnun kaldı.

İkili iş görüşmelerinde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Kırgızistanlı iş adamları OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. OSTİM hakkında bilgi alan Kırgız heyeti, ikili iş görüşmelerine katıldı ve bazı fabrikaları ziyaret etti.

OSTİM  Başkanı Orhan AydınKırgızistan'ı kardeş ülke olarak gördüklerini belirterek, "Bunu ticaretle pekiştirmek hepimiz için bir görevdir" dedi.

Haberler Com portalında yayınlanan Kırgız heyetinin OSTİM ziyareti haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

OSTİM'in ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş göüşmelerinde yeni bağlantılar kuran 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV  (sağda) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. JIA-Genç İşadamları Derneği üyesidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği Başkanıdır. 

alt

Kırgızistan’da kurulması planlanan organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi ve işletilmesi konusunda Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı MARAT SHARSHEKEV  (solda)  ile OSTİM Başkanı ORHAN AYDIN  (sağda) arasında  "İşbirliği ve İyi Niyet Çerçeve Protokolü" imzalandı.

Protokolle ilgili ayrıntılı bilgilere  ve imza törenine ait fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Kabar haber portalında yayınlanan ikii iş görüşmesi haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

20-23 Ocak 2016 arihlerinde Ankara'da TOBB'un ev sahipliğinde ve OSTİM'in desteği ile düzenlenen  Kırgızistan Türkiye Ticaret ve Yatırırm Forumu kapsamında gerçekleşen farklı etkinliklere ait fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programında Kırgızistan'ı temsil eden  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunudur.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Biimi alanında yüksek lisans yapmıştır.  Türkiye Kırgızistan Dostluk Derneği başkan uyardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Kırgızistan Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu kapsamında düzenlenen etkinliklere ait farklı fotoğraflara TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun facebook sayfasından ulaşmak mümkündür. 

10. TKG üyesi  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te "Özdilek" mağazası açmıştır. 

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan Kırgızistan ve Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu haberine, video görüntülerine ve farklı fotoğralara bu linkten ulaşmak mümündür. 

alt

Ankara'daki üniversitelerde lisans, master ve doktora öğrenimine devam etmeke olan Kırgızistan kökenli öğrenciler 22 Ocak 2016 Cuma günü OSTİM İdare Merkezinde düzenlenen  ikili iş görüşmelerinde çevirmen olarak görev yaptılar ve iş adamlarına yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yardımcı oldular.