alt

5. TKG programına Kazakistan temsilcisi olara katılan  KAZAKHBAY KASSIMOV(solda)  Ahıska Türklerinin sorunları ile yakından ilgilenmekte ve bulundukları ülkelerde varlıklarını güçlendirecek projelere destek vermektedir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul iilerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler prgramı katılımcısı KAZAKHBAY KASSIMOV  (önde, sol başta)  genel ticaretle  ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenmektedir.. Genel bayilik ve ülke düzeyinde dağıtım işleri yapan bir şirkette genel müdür olarak görev yapmaktadır.

alt

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı ASKER PRİYEV  (sağdan 2.) Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Başkent Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak büyük bir özveriyle yürüümekedir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan temsilcisi olarak katılanSADYR EİBOV  (solda) Dünya Ahıska Türkleri Biriği- DATÜB'ün kuruluşunda görev alarak, Genel Başkan Yardımcığı ile Genel Koordinatör görevlerini üstlenmiştir. 

4. TKG üyesi SADYR EİBOV  görevi nedeniyle dünya üzerine Ahısklıarın toplu olarak yaşadığı ülkelere  (Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna vb) sık sık seyhat etmekte, Ahıska topluluklarının  yerel  liderleri ile buluşmakta, sorunları yerinde tespit ederek çözüm önerileri üretmektedir.