alt

4. TKG programına Kazakistan'dan katılan Ahıska Türkü SADYR EİBOV  (solda) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Ankara'da 19-21 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenen "DATÜB Kapasite Geliştirme Programı"na katılarak, serifikasını YTB Başkanı KUDRET BÜLBÜL'den (sağda) aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi SADYR EİBOV  Dünya Ahıska Türkleri Biriği- DATÜB'ün kuruluşunda görev alarak, Genel Başkan Yardımcığı ile Genel Koordinatör görevlerini üstlenmiştir. 

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) tarafından düzenlenen Dünya Ahıska Türkleri Birliği Kapasite Geliştirme Programının açılışı Meyra Palace Otel'de gerçekleşti.

DATÜB kapasite Geliştirme Programı'nın  açılış haberinin ayrıntılarına Haberler Com sitesine ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

TOBB tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan LATIPSHA ASSANOV  (sağdan 3.)   Güney Kazakistan'da  Ahıska Türkleri Dernek başkanıdır.

17. TKG üyesi LATIPSHA ASSANOV çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir. 

Dünyanın 9  farklı ülkesinden 20 Ahıska Türkünün katılımıyla gerçekleştirilen ve iki gün süren çalıştayda stratejilerin belirlenmesi, faaliyetlerin projelendirilmesi ve bütçe konularında katılımcılara eğitim verildi.

Çalıştayın sonunda DATÜB temsilcileri Dışişleri Bakanlığı, TİKA (Türk İşbiriği ve Koordinasyon Ajansı) , Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri ile bir oturumda bir araya gelerek, yaaşdıklaraı ülkerde karşılaştıkları sorunlarını anllattı  ve karşılıklı işbirliği ve destek  imkanları hakkında bilgi aldı.

TRT Avaz'da yayınlanan haber videosuna ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından gerçekleştirilen DATÜB Kapasite Geliştirme Programı’nın kapanışı Ankara’da gerçekleştirildi. YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün sertifikalarını verdiği katılımcılar, "Bu program ufkumuzu açtı" dedi.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan programın kapanış  haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Ahıska Türkleri Kapasite Geliştirme Programı kapsamında düznelenen faaliyetlere ve ziyaretlere ait farklı fotoğraflara ulaşmak için DATÜB'e ait bu linkin ziyaret edlmesi gerekmektedir.

YTB tarafından gerçekleştirilen DATÜB Kapasite Geliştirme Programı’nın kapanışı Ankara’da gerçekleştirildi. YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün sertifikalarını verdiği katılımcılar, "Bu program ufkumuzu açtı" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 2 gün boyunca Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) üyelerine yönelik olarak düzenlenen Kapasite Geliştirme Programı sona erdi. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan,Gürcistan, Rusya, Özbekistan, Ukrayna, ABD ve Türkiye’de yaşayan Ahıskalı Türklerini temsilen 9 ülkeden 20 katılımcının katıldığı programın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. 

Çalıştayı kapanış haberi ve sertifika törenine ait farklı  fotoğraflara ulaşamak için DATÜB web sayfaına ait bu linin tıklanması gerekmektedir. 

alt

Ahıska Türkleri Çalıştayına katılan heyet üyelerinin Başbakan Yardımcısı YALÇIN AKDOĞAN  ile yaptığı görüşmeye katılan 4. TKG üyesi  SADYR EİBOV  (sol başta) ve 17. TKG üyesi LATİPSHA ASSANOV (sağ başta)  Ahıska Türklerine gösterilen yakın  ilgi ve destek nedeniyle teşekürlerini ifade etti. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul etti. Çankaya Köşkündeki görüşme, Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle, "Kapasite Geliştirme Programı" çerçevesinde gerçekleşti. Görüşmede Akdoğan, Türkiye'nin Ahıskalı soydaşlarına her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da bu desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ziyareti konusunda DATÜB web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu inkten ulaşılmaktadır.

alt

4. TKG üyesi SADYR EİBOV  (sağdan 3.) ve 17. TKG üyesi  LATIPSHA ASSANOV (soldan 2.) YTB tarafından çalıştay kapsamında düzenlenen akşam yemeğinde milletvekilleri ile tanıştı.

YTB Başkanı Kudret Bülbül  ev sahipliğinde  DATÜB hayeti onuruna verilen  akşam yemeğinde konuklar milletvekilleri ile buluştu. Yemekli toplantıya TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Tülay Kaynarca ile eski milletvekillerinden Agah Kafkas ve Nevzat Pakdil katıldı.

Miiletvekilleri ile buluşma yemeği konusunda DATÜB web sayfasında yayınlanan ayrıntılı habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

YTB tarafından düzenlenen DATÜB Kapasite Geliştirme Çalıştayı konusundaki ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

DATÜB'ün  facebook sayfasında yayınlanan çalıştay etkinkleri fotoğraflarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.