alt

Kosova'dan 9. TKG üyesi İRFAN  FUSHA ve 10. TKG üyesi ENİS CABRATİ'nin ağabeyi  EDİZ CABRATİ (sağdan 2.) Küçük İşletmeler Günü nedeniyle düzenlenen konferansa katıldı.


Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı olarak çalışan KIESA  (Kosova Yatırım ve Girişim Destekleme Ajansı) tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelerin(KOBİ) desteklemesi amacıyla düzenlenen "Küçük İşletmeler Günü" kapsamında  çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. 

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapasitelerini gelişrmek, yatırmları korumak, ekonomik bölgeleri geliştirmek, sürüdürülebilir bir büyüme sağlamak amacaıyla Avrupa Biriği tarafından çeşitli destekleme programları yürütülmektedir. 

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından programlanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler  (KOBİ) haftası  kapsamında  düzenlenn konferans AB'nin bu konudaki   düzenlemeleri ve amaçları ile parelel olarak  gerçekleştirirmiştir.

alt

KIESA tarafından düzenlenen Küçük İşetmeler Günü toplantısı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler  programı katılımcısı İRFAN FUSHA Kosova'nın Türk şehir Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu alışveriş merkezinde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır.

EDİZ CABRATİ otomotiv yedek parça toptan ve perakende ticareti yapan,servis hizmetleri sunan aile şirketi  Burak Otomotiv'de  yönetici larak görev yapmaktadır.  TÜMED üyesidir ve Esnaf Prizren Derneği önceki dönem başkanıdır.