alt

4. TKG programına Kosova'nın Prizren şehrinden katılan heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağda)  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YENER YÖRÜK'ü (solda) Edirne'de ziyaret ederek, Trakya Üniversitesinde öğrenim gören Kosovalı öğrencilerin yurt sorununun çözümüne destek olmasını istedi.

alt

4. TKG programı heyet başkanı ve Esnaf Prizren Derneği Başkanı ŞARIK CİBO (solda) Edirne Beledidye Başkanı RECEP GÜRKAN'ı (sağda) ziyaret derek, Edirne ile Prizren arasında ticari köprülerin güçlendirilmesi konularında destek talep etti. 

Yapılan görüşmede Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Esnaf Sanatkarlar Odasıüyelerinden oluşacak işadamları heyetinin  Kosova'yı ve Prizren'i ziyaret ederek, işbirliği olanaklarını yerinde değerlendirmelerinin uygun olacağı mutabakatına varıldı.

alt

4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO KOZ Dergisi ile yaptığı söyleşide  Türk işadamlarını yatırım yapmak üzere Kosova'ya davet etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti,  inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.