alt

17. TKG programına Azerbaycan'dan katılan JAHANGİR SHEFİZADE  (sağda) Dış Ekonomik İlşkiler Kurulu-DEİK ve Azerbaycan İşadamları Konferadasyonu-ASK tarafından 29 Ocak 2016 Cuma günü  başkent Bakü'de düzenlenen "Tarımda Perspektifli Alanlarının Geliştirilmesi İçin Türkiye ve Azerbaycan Tecrübesi" konulu konferansa katıldı.

TOBB tarafından düzenlenen 1-13 Mart 2014 arihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Azerbaycan'dan katılan CAHANGİR SHEFİZADE,   Savalan markası ile  şarap üretim yapan ASPİ-Winery  şirketinin pazarlama ve tanıtım sorumlusu olarak görev yapmaktadır.,

alt

Tarım sektörüne verilecek destekler konusunda 17. TKG programı üyesi JAHANGİR SHEFİZADE  yapılan söyleşinin ayrıntılarına ulaşm ak için Azer Tac Azerbaycan Devlet Bilgi Ajansı sitesine ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  

alt

Türk ve Azerbaycanlı işadamaları başkent Bakü'de bir araya geldi. Tarım alanında ortak işbirliği amacıyla Bakü Biznes Merkezi'nde düzenlenen konferansa, iki ülke iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) veAzerbaycan İşadamları Konfederasyonu'nun (ASK) organize ettiği konferansa, Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Esedov, Ekonomi Bakanı Şahit MustafayevDEİKTürkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat da katıldı. 

Konferans, Türk uzmanların "Pamuk, tütün ve mısır üretimi", "Tarım alanında çağdaş teknolojilerin uygulanması", "Bağ bitkileri yetiştiriciliği ve fındık üretimi" ve "Gıda mevzuatı, mısır, tütün, üzüm, pamuk ve fındığın kullanım alanları" konulu sunumlarıyla devam etti.

Haberler com sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

"Tarımda Perspektifli Alanlarının Geliştirilmesi İçin Türkiye ve Azerbaycan Tecrübesi" konulu konferansın açılışında konuşan Bakan Haydar Esedov, tarım alanındaki yatırımlarda ülkesinin Türkiye tecrübesinden faydalandığını ifade etti. Karşılıklı tecrübe paylaşımının artarak devam edeceğine inandığını vurgulayan Esedov, gerçekleştirilen konferansla tarım sektöründeki gelişmelerde yeni bir sürecin başlayacağını kaydetti. 

İstanbul Haber Ajansı sitesinde yayaınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Konferansta; pamuk, mısır, tütün, üzüm ve fındık üretimi ve işlenmesinde tecrübe paylaşımı ve sektörde yeni teknolojilerin uygulanması konusunda bilgi alış verişi yapıldı.