18.Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan Batı Trakya temsilcisi olarak katılan ALİ CHAF ALİ  (solda) ve GÜNER  MUSTAFA  (sağda) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 24 Aralık 2015 Perşembe günü Tekirdağ'da  düzenlenen  "Trakya'da Ticaretin Gelişmesi ve  İşadamları Buluşması"na katılan girişimcilerle tanışarak yararlı bağlantılar kurdu.

17. TKG üyesi MOUSTAFA SIECH  (Mustafa ŞEYH) (solda) araç satışı, araç parça satışı, araç kiralama (rent a car) araç sigortalama hizmetleri, tamirhane ve çekici hizmetleri konusunda faaliyet gösteren şirket sahibidir. Rodos Müslümanları Kültür ve  Kardeşlik  Derneği kurucusu ve eski başkanıdır. Oniki Ada Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir. Rodos Araç Tamircileri Derneği Başkan Yardımcısıdır.

Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla ‘Trakya’da Ticaretin Geliştirilmesi ve İşadamları Buluşması’ 24 Aralık Perşembe günü Tekirdağ Ramada Otel’de gerçekleşti.

17.  TKG programına  Rodos Adası'!ndan katılan MOUSTAFA SIECH -MUSTAFA ŞEYH (ön sırada, soldan 3.)   GÜNER MUSTAFA -GKIOUNER MOUSTAFA (arka sırada sağdan 4.) toplantını kapanış töreninde aynı fotoğraf karesinde buluştu.

Trakya Kalkınma Ajansı  bölgedeki ticaret ve sanayi odalarının da işbirliğiyle Trakya Bölgesi ile Bulgaristan ve Yunanistan arasında ticaret potansiyelini geliştirmek amacıyla farklı platformlarda çalışmalar sürdürmektedir. Bu kapsamda ‘Trakya’da Ticaretin Geliştirilmesi ve İşadamları Buluşması’ düzenlenmiştir. Bu  tür toplantıların  Trakya Bölgesi ile Yunanistan Batı Trakya Bölgesi işadamları ve Bulgaristan Türk Kökenli işadamları arasında var olan kültürel birlikteliğinin ekonomik ve ticari olarak da bütünleşmesine katkı yapması  beklenmektedir. Toplantıya Bulgaristan ve Yunanistan’dan katılan işadamları ağırlıklı olarak gıda, tarım, hayvancılık, tekstil, lojistik ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Toplantıya Yunanistan'ın Batı Trakya'dan katılan işadamlarının yanısıra Rodos Adası ve İstanköy Adasında yaşayan Osmanlı ardılı girişimciler de iştirak etmiştir.

17. TKG programı katılımcısı MOUSTAFA SIECH  (sol başta)  "Trakya’da Ticaretin Geliştirilmesi ve İşadamları Buluşması"na katılmaktan memnun oldu ve yararlı görüşmeler yaptı.

İşadamları Buluşması hakkında Trakya Kalkınma Ajansı'nın web sayfasında yayınlanan  ayrıntılı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul  illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Batı Trakya temsilcisi olarak  katılan  İBRAHİM HALİL HASAN  dayanıklı  tüketim malları, beyaz eşya, uydu sistemleri ve elektrikli ev aletleri ticareti yapan şirket sahibidir.

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına Gümülcine'den katılan ALİ CHAF ALİ (sağdan 2.) sıhhi tesisat işleri, merkezi ısıtma sistemleri yapan şirket sahibidir.  Ayrıca Türkiye’den kalorifer kazanları, şofben, kombi, radyatör ve ekipmanları ithalatı ve ticareti ile uğraşmaktadır.

18.TKG üyesi  ALİ HAF ALİ  www.idrosop.gr adresinden internet ortamında satış yapmaktadır. Gümülcine Su, Kanalizasyon, Isıtma ve Hava Gazı Tesisatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Rodop ili Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üyesidir.

Trakya İşadamaları buluşması hakkında Gündem Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan'ın  Batı Trakya bölgesinden katılan GÜNER MUSTAFA (GKIOUNER MOUSTAFA)  solda) madeni yağ sektöründe Petrol Ofisinin Yunanistan genel dağıtımcısıdır. Ayrıca odun sobaları, pelet sobalar ve elektrikli ısıtıcılar ithal ederek Yunanistan genelinde dağıtan şirket sahibidir. Gümülcine Ticaret Odası üyesidir.

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan  MUSTAFA ŞEYH  (soldan 3.) Trakya kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen toplantıda çok sayıda iş adamı ile tanıştı ve yeni bağlantılar kurdu.

Trakya Buluşması hakında Hürriyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Batı Trakya  Türkleri Dayanışma Derneği'nin web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

18. TKG heyeti üyesi GÜNER  MUSTAFA (soldan 2.) toplantıya çok sayıda iş adamının katılmasından  ve  verimli görüşmeler yapılmasından memnun oldu.