alt

Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Sancak'tan katılan 10. TKG  üyesi SENAD AMRA KARIŞIK (sağda) ve 18. TKG üyesi MUŞO TURKOVİÇ (solda) 28 Aralık 2015 Pazartesi günü Belgrad'da düzenlenen "Sırbistan Türkiye İş Forumu"na katıldı.    

alt

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinden düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Sırbistan'ın  Sancak bölgesinden Novi Pazar şehrinden katılan SENAD AMRA KARISIK (solda) tekstil ürünleri ticareti, su temizleme ürünleri, su pompaları ve tekstil  kimyasalları ticareti ile uğraşan şirket sahibidir.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. TKG programına  Sancak Novi Pazar'dan katılan MUŞO TURKOVİÇ (sağda)  genel ticaretle ilgilenen lobi ve danışmanlık faaliyetleri yürüten şirket sahibidir.

alt

Başbakan Ahmet Davutoğlu  Sırbistan - Türkiye İş Forumu'nda  yaptığı konuşmada, "Sırp Mevkidaşı Vuçiç ile yaptıkları görüşmelerde iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) kurulmasına karar verdiklerini" söyledi. Davutoğlu, "Bütün önemli bakanlıklarımızın katılacağı böyle bir mekanızmayı başlatıyoruz. Her sene mutlaka iki hükümetin en önemli bakanlıkları iki başbakanın eşliğinde toplanacak" diye konuştu.

Doğan Haber Ajansı tarafından yayınlanan  fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.  

Sırbistan Türkiye İş Forumuna katılan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç'in konuşma videosuna ulaşmak için Haberler Com sitesinin linkini tıklamak yeterli olacaktır.

alt

İş Forumunda yaptığı konuşmada "Türkiye-Sırbistan-Bosna-Hersek arasındaki üçlü mekanizmayı bundan sonra da en iyi şekilde sürdürmek kararlılığındayız" ifadesini kullanan başbakan  Davutoğlu, şunları kaydetti: "Çünkü eğer bu üç ülke birlikteyse Balkanlar'da etnik ve mezhep temeli çatışma çıkarmak imkansızdır. Bir aradaysak Balkanlar'da etnik ve mezhep temelli barışı da çok kültürlü Balkan barışını da gerçekleştiririz."

TRT Türk sitesinde yayınlanan ayrıntılı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Bugün Gazetesinde yayınlanan İş Forumu haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.