alt

Özbekistan'dan 18. TKG üyesi  AKRAM RADJABOV ve on kişilik girişimciler grubu ABD'de Kaliforniya eyaletinde bulunan ünlü Silikon Vadisi'ni ziyaret ederek bilişim şirketlerinin yöneticileri ile görüştü.

18. TKG programı katılımcısı AKRAM RADJABOV'dan gelen mesajı  bilginize sunuyoruz:

"Özbekistan'da farklı sektöerlerde faaliyet gösteren  on kişilik işadamları grubu  olarak Ağustos 2015'de  ABD'ni ziyaret ettik.  Kaliforniya'da,  Silikon Vadisinde yer alan dünyaca ünlü büyük şirketleri ziyaret ettik.  Google, Qualcom vb büyük şirketler ile  Solar Turbine  alamnında faaliyet gösteren  şirketleri  ziyaret ederek yöneticileri ile görüştük. Ayrıca, Standford ve ACC Üniversitelerini ziyaret ettik.  IT teknolojileri ve diğer modern teknolojileri  yakından görmek istedik. Kendi ülkemizde uygun alanlarda gördüklerimizi ve öğgrendiklerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Çok faydalı bir  gezi oldu."

TOBB  tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul  illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Özbekistan'dan katılan AKRAM RADJABOV,   sektör analizler, sektörel araştırmalar yapan, fizibilite çalışmaları yapan, yatırım projelerine ve iş geliştirme projelerine danışmanlık hizmeti veren, gıda, tekstil ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için makine ve ekipman araştırması yapan, ithalat süreçlerini yöneten şirket sahibidir. Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.