alt

1. TKG programı üyesi ve MATÜSİTEB Genel Sekreteri KEMAL NAZIM (sağda),  "21 Aralık Türkçe Eğitim Günü” bayramı nedeniyle MATÜSİTEB tarafından düzenlenen kutlama programının hazırlıkları ile yakından ilgilendi ve kutlama şenliğinde  konser veren MUSTAFA CECELİ'ye (solda) katılımı nedeniyle teşekkür etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul ve (Irak grubu için ek olarak) Gaziantep illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

21 Aralık Türkçe Eğitim Günü'nü kutlamak üzere MATÜSİEB tarafından  düzenlenen etkinlikler kaspamınd ailk olarak, 10 ülkeden 17 konuşmacının katılımıyla gerçekleşen  “Türkçenin Balkanlar İçin Önemi” konferansı  gerçekleşti.

Konferansın ardından TİKA’nın desteği ile MATÜSİTEB tarafından  verilen esepsiyona yoğu katılım oldu. Kutlamalar, Boris Traykovski spor salonunda yapılan olan ödül töreni ve Mustafa Ceceli konseriyle sona erdi.

 Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanan fotağraflı habere ve ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Türkçe Eğiitm Günü kutlamaları kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 21 Aralık 2015 Pazartesi günü düzenlenen MUSTAFA CECELİ konseri  MATÜSİTEB koordinasyonunda TİKA  (Türk İşbirliği ve Korodinasyon Ajansı) desteği ile gerçekleşti. 

Son Dakika internet gazetesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.

alt

17. TKG programına Makedonya temsilcisi olarak katılan TANER DEMİRCİ  (sağda)  "21 Aralık Türkçe Eğiitm Günü" kutlamalarına katılarak destek verdi.  

TOBB tarafından 1-12 Mart 2014 tarihleri arasında  Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı TANER  DEMİRCİ Üsküp Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır.  

Haber Türk sitesinde yayınlanan  Türkçe Eğitim Günü  kutlamalarının fotoğraflı  haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

alt

15. TKG programına Makedonya temsilcisi olarak Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  (solda) 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü kutlamalarına  katılmak üzere gittiği Üsküp'te T.C. Başbakan Yardımcısı  YALÇIN AKDOĞAN (sağda)  ile görüştü.

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Slovenya'dan katılan  DZELİL SALİJİ   aslen Makedonya kökenlidir ama Slovenya’da  yaşamaktadır. Yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren, unlu mamul ve pasta üreten ve  pastane ve yogurtland adlı zincir dondurma mağazaları olan firma sahibidir. 

TİKA'nın web sayfasında yayınlanan kutlama töreni haberine bu linkten ulaşılmaktadır.