alt

Moldova'dan 18. TKG üyesi  VALERIY CHILIOGLO  (sağda)  19 Aralık 2015 Cumartesi günü dönem arkadaşı AIDER SAPAIEV'i (solda) Kiev'de zyaret ederek, ayçiçek yağı piyasasında  işbirliği olanaklarını araştırdı. 

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Moldova'dan katılan VALERIY CHILIOGLO   Gagvuz Türklerindendir.  Gagvuz Yeri/Gagavuzya olarak bilinen Özerk Cumhuriyet'in başkenti Komrat'ta  yaşamaktadır. 

18. TKG programı katılımcısı VALERIY CHILIOGLO  kuzu ve av hayvanlarının derisinden kürk ve  deri konfeksiyon üretimi yapan şirket sahibidir. Gagavuz İşadamları Derneği Başkan Yardımcısıdır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, ve İstanbul illerinde düzenlenen  18. TKG programına Ukrayna'da katılan AIDER SAPAIEV  Tatar Türklerindendir ve Kırım asıllıdır. İthalat İhracat yapan, güvenlik hizmetleri ve mühendislik hizmetleri sağlayan şirkette İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

18. TKG programının açılış oturumunda  gür sesi ile seslendiridği  "Oglan Oglan" türküsü ile arkadaşlarının gönlünü kazanan Moldova'nın Gagavuz Yeri Özerk  Bölgesinden  VALERIY CHILIOGLO'ya  çobanların seslendirdiği bu güzel Oğuz Türküsü'nü bizimle paylaştığı  için teşekkür ediyoruz.