alt

Prizren Esnaf Derneği Başkanı 4. TKG heyet başkanı  ŞARIK CİBO (sağda)  17 Aralık 2015 Perşembe günü Kocaeli Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. SADETTİN  HÜLAGÜ (solda) ile görüşerek, Kosovalı doktor ve  diş hekimlerinin Üniversitenin hastahanesinde staj programlarına katılarak hizmet içi eğitim almaları ve deneyimlerini artırmaları konusunda anlaşma sağladı. 

alt

4. TKG programı heyet başkanı ve Prizren Esnaf Derneği Başkanı ŞARIK CİBO (sağdan 2.)  Rektör SADETTİN HÜLAGÜ (soldan 3.) ile yaptığı görüşmede, Kosova'da lise öğrenimini tamamlayan gençlerin üniversite öğrenimlerini Kocaeli Üniversitesinde yapabilmeleri için özel kontenjan ayrılması ve  Kosovalı öğrencilere öncelik ve destek verilmesi konusundaki taleplerini sundu.   

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ile 18.12.2015 Cuma günü  görüşen ŞARIK CİBO  Kosovalı diş hekimlerinin staj programı için işbirliği sağlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

4. TKG Heyet Başkanı ŞARIK CİBO'nun (sağdan 2.)  Kocaeli ziyaretine ait farklı fotoğraflarla değerli arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

alt

Kocaeli ziyareti sırasında KOZ Haber ve Aktüel Dergisi ile yaptığı söyleşide Tük işadamlarını Kosova'ya davet etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti,  inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.