alt

16. TKG programına Afganistan'dan katılan HASHİM BAYQARA (sağdan 4.) sahibi olduğu Kabul Green Expo fuar şirketi aracılığıyla İstanbul'da düzenlenen  fuarları ziyaret etmek isteyen  işadamları için heyetler  düzenlemektedir.    

16. TKG üyesi HASHİM BAYQARA  ile birlikte  İstanbul'a gelen  Afgan işadamları  heyeti, 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen FESPA Eurasia 2015 Baskı Teknolojileri  Fuarı, IBS Anne, bebek Çocuk Fuarı ve SILMO İstanbul Optik Fuarı'nı ziyaret ederek, firma yetkilileri ile görüşmeler yaptı.. 

alt

HASHİM BAYQARA  (sağdan 2.) ve Afgan işadamları Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret derek,  yararlı görüşmeler yaparak, son teknoloji ürünü dijital baskı makineleri hakkında bilgi aldı.

ARED Açık Hava Reklamcılar Derneği tarafından 10-13 Aralık 2015 tarihinlerinde İstanbul CNR Expo’da düzenlenen FESPA Eurasia 2015  Digital Baskı Teknolojileri Fuarı bu yıl üçüncü kez ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 

Bir federasyon ve fuar organizatörü olarak, FESPA’nın temel odak noktası geniş format baskı teknolojileridir.. Bunu dijital baskı, serigrafi baskı ve tekstil baskı olarak düşünmek gerekmektedir. Fakat aynı zamanda konfeksiyon süsleme, endüstriyel reklam ve tabela gibi ilgili sektörleri de kapsamaktadır. Bunları bir araya getirmek karışık gibi görünse de aslında ortak unsur baskı olduğu için mümkün olabilmektedir. Yeni geliştirilen baskı teknolojileir ile baskı merkezlerinden perakendecilere, üreticilerden, konfeksiyonculara ve tabelacılara kadar bütün bu değişik sektörlere hizmet sunulmaktadır.

FESPA, Avrasya bölgesi için 2013 yılında İstanbul’u seçtiğinden bu yana iki kez gerçekleşen FESPA Eurasia Fuarı büyük bir başarı kazandı. FESPA, sadece reklam alanında değil daha bir çok alanda geniş format dijital baskının kullanılabilir olduğunu gösterdiği global serilerine Eurasia’yı ekleyerek ülkemizdeki ve bölgedeki baskıcılar için de yeni iş imkanları kapılarını açtı

Matbaa Teknik internet sitesinde FESPA Eurisa konusunda yayınlanan ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.
Fuarla ilgii ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

16. TKG üyesi HASHİM BAYQARA'nın facebook  sayfasında yayınlanan fuar izlenimlerine ait farklı fotağraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

16. TKG üyesi HASHİM BAYQARA  (sağ başta) Afgan işadamları heyetinin  "Anne, Bebek, Çocuk Fuarını ziyaret ederek, katılımcı firmalarla görüşmesi için gerekli düzenlemeleri yaptı.  

Bu yıl 4. kez düzenlenen IBS Anne Bebek Çocuk Fuarı  11-13 Aralık 2015 tarihleri arasında Harbiye'de bulunan  İCC İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşti.

HaberlerCom sitesinde yayınlanan habere  bu inkten ulaşılmaktadır. 

alt

16. TKG üyesi HASHİM BAYQARA (soldan 2.) ve Afganistan'dan gelen işadamları fuarda stantları ziyret ederek, bebek ve çocuk eşyası üreteten firmaların temsilcileir ile yüz yüze görüşme fırsatlaraını değerlendirdi.  

Annenin hamilelik döneminden çocukların kolej çağına kadar, (0-12 yaş) ihtiyaç duyacakları tüm ürün ve hizmetleri bir araya getiren İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı'da, 3 gün boyunca "Susam Sokağı" konseptinde çeşitli  eğlenceli etkinlikler düzenlendi.  

Fuarda, ilk kez düzenlenen "Anne Bebek Çocuk Oskarları" İBS ödülleri adı altında törenle sahiplerini buldu. Törende 'Yılın İlham Veren Annesi" ödülünü oyuncu Ceyda Düvenci aldı.

IBS Anne, Bebek, Çocuk Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Fuarla ilgili Posta Gazetesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Afgan işadamları heyeti 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen SİLMO istanbul optik Fuarı'nı da ziyaret ederek uluslararası gözlük markaları temsilcileri ile verimli  işbirliği görüşmeleri yaptı.

11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleşen ilk Silmoİstanbul 2014 Optik Fuarı, 4 gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştır. 

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgilere bu inkten ulaşmak mümkündür.

Silmo İstanbul 2015 Optik Fuarında , yerli ve yabancı 500’ün üzerindeki gözlük markalarının 2015/2016 koleksiyonları, gözlük kılıfları, optik camlar, kontakt lensler, kontakt lens aksesuarları ve bakım ekipmanları, güneş gözlüğü camları, optimetrik, oftalmolojik cihazlar ve aksesuarları, oftalmolojik ölçüm tanı ve tedavi cihazları, optik atölye ve laboratuvar için aletler, gözlük parçaları, optik endüstri makinaları ve sektöre ait tüm yeni teknolojik gelişmelerin ziyaretçilere sunulmuştur.

Optik sektörünün dünya çapındaki başarısında oldukça büyük katkısı olan Silmo Optik Fuarı, Paris’ten sonra İstanbul’u yükselen optik sektörü ticaret hacminin ikinci adresi olarak işaret etmektedir.

Silmo İstanbul Optik Fuarı hakkında ayrıntılı bilgikere, farklı fotoğraflara ve  katılımcılar ile yapılan söyleşilere  ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İzmir,  Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katlan MOHAMMAD HASHİM  BAYQARA, fuarcılık sektöründe Kabul Green Expo isimli şirketi ile faaliyet gösteren ve lojistik hizmetleri ve inşaat malzemeleri ticareti yapan şirket sahibidir.

 Turkish Mall adı altında faaliyet gösteren ve sadece Türk malı inşaat malzemelerinin pazarlandığı bir tanıtım galerisi/mağaza işletmektedir. Aydın Afganistan Kültür Derneği üyesidir. 

Türkiye ile Afganistan arasındaki ticaretin artması yönündeki çabaları ve katkıları nedeniyle değerli arkadaşımız HASHİM BAYQARA'ya teşekkür ederiz.